Miért esnek össze a rakott ételek, amiket készítek?
Rakott bab, rakott krumpli. Amikor elkészül és vágnék egy kockát, sajnos nem marad egyben. Lehetséges, hogy azért mert alatta összegyűlik egy rakás víz? És mit tehetünk, hogy ezt a vízfelesleget elkerüljük?
Előre is köszönöm. Kezdő vagyok ezen a téren.
Lépésről lépésre részletesen le kellene írnod, hogy mit csinálsz, milyen alapanyagot használsz, stb., csak akkor lehetne kitalálni a probléma okát.
Vagy olvasd végig ételenként a 3-4 legnépszerűbb receptet a Nosaltyn és ki fog bukni, hogy nálad mi ment másképp.
Szóval. Leírom, meg utána is nézek a Nosalty-n, köszönöm.
A babot megpárolom, ceruza bab, fagyasztott, nem szoktam hozzá engedni vizet, elég szokott lenni, ami leolvad róla.
A barna rizst is megpárolom, lecsepegtetem utána a vizet.
A darált húst előkészítettem, azt is puhára főzöm/párolom, nem öntöttem hozzá vizet annak ellenére sem, hogy a recept írja, mert a saját zsírjában jól megpárolódott. Előtte fokhagymát, vöröshagymát díszteltem meg, arra raktam rá.
Ezután készültek a rétegek: bab, rizs, hús, bab. Majd leönte tejfölös, natúrjoghurtos mixel. Ennyi.
A joghurtra tippelek ezek alapján.
Én is készítettem már joghurttal sütőben sült ételt, kivétel nélkül mindegyik vizes lett miatta. Nem kell bele joghurt.
A tejföl tökéletesen elég szerintem. :)
És én a rizst + a húst össze szoktam keverni, így ha a húsból még sütés közben távozik víz azt a rízs fel tudja venni.
(Nyilván egy bizonyos határig)
Tehát nálam a rétegek úgy néznek ki, hogy :
- Alulra a hússal összekevert rízs, arra a bab és arra tejföl + egy kis sajt.
Nekem mindig tökéletesen egyben maradnak a rakott ételek, és nem vizesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!