A mascarponét lehet helyettesíteni ricottával vagy teljesen más a kettő? Mire tudnám felhasználni az 500 gramm ricottát?(valami édesség)
Figyelt kérdés
2021. ápr. 20. 13:27
1/6 anonim válasza:
Teljesen más!
A mascarpone tejszínből készült natúr "sajt" - a ricotta pedig a vajgyártás során "melléktermékként" kikerülő savó felfőzve (ricottare = újrafőzni) és leszűrve.
A mascarpone zsíros termék, a ricotta inkább sovány túró jellegű.
2/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
5/6 anonim válasza:
Ne használd mascarpone helyett, teljesen más a kettő!
De nagyon sok dologba beleteheted a ricottát is, tortákba, palacsintába, fánkba, muffinba stb. Én pont azért szeretem, mert nagyon univerzális :)
6/6 anonim válasza:
Ha desszert, akkor a canneloni a kedvencem, de remek mezzalunat is lehet belőle gyártani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!