Kérhetek jó recepteket?
Tészta:
0,5 kg liszt
20 dkg sütőmargarin
1 db tojás
1 db sütöpor
Annyi tejet hogy amitől kemény a tészta (ne legyen puha)
10 dkg cukor
Krém:
1 liter tej
1 cs.karamellás pudingpor
1 tojássárgája
10 dkg cukor
3 ek. kakaó
Rum
0,5 tábla étcsoki
Máz:
1 tábla étcsoki
5-6 dkg cukor
2 ek. kakaó
Valamennyi tej ( de nem kell sok)
Elkészítés:
A tésztát összegyúrod, pihenteted 30 percet minimum és 6 részre osztom és kisütöd.
A krémbe a tojást a cukorral kihabosítod utána mehet bele a többi de a végén a tejet és fokozatosan add hozzá hogy ne legyen csomós.
A mázat meg összeolvasztod és mehet a tetejére
Hát ezt kb. egy hónapja csináltam nem nagyon emlékszek hogy miből mennyi kell,de majd ha többször csinálsz ilyet majd kitapasztalod.
De amúgy ez a kedvencem,mamám mindig ezt csinálta de végülis mindig azt mondtam neki hogy ezt csinálja nekem még,hát szerencsére nem ellenkezet
Sok szerencsét hozzá
Nem tudom, hogy a diós krémest mennyire ismered, eddig akiket kóstoltam vele még nem ettek ilyet.
A tésztához
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált babapiskóta
5 db tojásfehérje
2 db tojássárgája
1 tk sütőpor
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
3 db tojássárgája
1.5 tasak tejszínízű pudingpor
5 ek cukor
6 dl tej
10 dkg vaj
2 ek porcukor
3 dl habtejszín
Elsőnek a krémmel kezdünk. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd a maradék tejet. Ráöntjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük, ezután kihűtjük. A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát majd megsütjük, nekem kb 8 perc alatt sül meg. Ha kihűlt a tészta félbevágjuk. A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét.
Köszönöm szépen, kipróbálom :)
Én sem tudom miért pontozták le és hasznosnak találtam :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!