Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan kekszbe,aminek nem...

Olyan kekszbe,aminek nem szerepel a receptjében ha sütőport raksz milyen lesz?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 2. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Vacak! Egy-két alkalommal próbáltam, teljesen szétmászott, és ehetetlen lett állagra meg ízre is.
2021. ápr. 2. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Minek akarnál sütőport rakni bele, ha a recept szerint nem kell?

Nem véletlen nincs benne.

Ha mégis teszel bele, teljesen szétfolyik, ronda lesz, emellett föleg a sütőpor ízét lehet csak érezni rajta.

2021. ápr. 2. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
A kekszbe miért kéne sütőpor? Milyen térfogatot akarsz növelni vele?
2021. ápr. 2. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

3-as: elég sok kekszreceptben VAN sütőpor és a "térfogatnövelés" csak annyit jelent, hogy a tészta magasabb, omlósabb lesz.

Ha ennyire nem vagy képben a sütéssel, kekszekkel meg térfogatnövelőkkel, akkor először olvass utána és ne írj butaságokat.


Kérdező: vannak kekszreceptek, amibe kell sütőpor meg vanna, amikbe nem, maguktól - az egyéb összetevök egymásragyakoroilt hatásától - lesz kellően laza a tészta. Ha ebbe még tennél sütőport, akkor szétfolyna, és ízre sem lenne jó!

2021. ápr. 3. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
69%
Tisztában vagyok a sütéssel és a térfogatnövelőkkel. A kekszbe nem kell térfogatot növelni, mert épp ez a lényege, hogy nem kelesztett sütemény.
2021. ápr. 3. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
81%

Látom, NEM VAGY tisztában a sütéssel!

A térfogatnövelés meg a kelesztés két teljesen különbözö téma.

A sütőportól NEM megkel a keksz, hanem csak lazább lesz!


De ha ennyire nem tudod elképzelni, akkor nézz meg keksz-recepteket, majdnem mindegyikben VAN sütőpor!

2021. ápr. 3. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
52%
A kelesztés és a lazítás egy és ugyanaz dolog. Nézz bele egy tankönyvbe mielőtt lehülyézel. Lehet, hogy valaki tesz sütőport a kekszbe, de akkor az olyan minimális mennyiség, ami lényegében nem változtat semmit a tészta szerkezetén.
2021. ápr. 3. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!