Bolognai főzés praktikák, hogyan csináljátok?
Keresem az igazi éttermi bolognait. Melyik por vagy szósz jött be nektek?
Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy ki milyen spagettit szokott készíteni?
Én a bolognain kívül szoktam meg tejszínes gombás spagettit, carbonarat (az igazi tojásos sajtosat) és milanoit.
Nagy kár összekeverni a bolognait a chilisbabbal!
Külön-külön is finom ételek - semmi értelme összevegyíteni őket.
9-10!
Lehet, hogy van abban valami amit mondasz. Abban viszont biztos vagyok, hogy így sokkal pergősebb lesz a tészta, sokáig nem tettem olajat a vízbe, viszont mióta teszek sokkal jobb szokott lenni. A szósz pedig így is tökéletesen ráragad, nem szokott ezzel probléma lenni :)
Szószról sokmindent írtak már. Ha igazi bolognait akarsz, akkor viszont ne spagettivel csináld, hanem tagliatelle (széles metélt) tésztával. Az eredeti ugyanis azzal készül, én magam is csodálkoztam, mikor kint azt rendeltem, de valami isteni finom volt. Sokkal jobb, mint spagettivel.
Aki írta a carbonarát tejszínes változatként, annak üzenem, hogy ha tejszínes, akkor az már nem carbonara, hanem tejszínes-sonkás tészta.
Mi a gyerekeimmel nagyon szeretjük a tonhalas tésztát, semmi faxni, csak kicsit elkeverem a halat a saját olajában és ráborítom a tésztát: spagettit vagy orsót (utóbbival jobban szeretem). Van amikor jénaiba teszem, sajttal megszórom és összesütöm, de van hogy csak úgy simán összekeverve esszük meg.
#13: korrekt! :-)
mind a bolognese, mind a carbonara vonatkozásában. :)
Talán a kakukkfű lesz a dolgok nyitja.
Legutóbb üveges szósszal csináltam, de borzasztóan bazsalikomos és paradicsomos volt. Égett utána a gyomrunk.
Mindenki azt hallom a környezetemben, hogy port vagy szószt használ, de nekem igazából egyik sem jött be!
Szerintem minden leírt receptet el fogok készíteni és kiderül, hogy melyik lesz végül a befutó.
A por vagy szósz majdhogynem bűn az igazi bolognai ellen.
Először soffrittót (vöröshagyma, zeller, sárgarépa) párolunk, aztán darálthús, ami lehet sertés, marha is, majd vörösbor, passata, víz, fűszereknek pedig só, bors, rozmaring, kakukkfű, fokhagyma, babérlevél, szerecsendió. Ezt rotyogtatod sokáig, majd a végén kis tejet még raksz hozzá. (Valamit biztos kifelejtettem)
Szóval a port és a szószt felejtsd el, így az igazi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!