Egyszer már kiolvasztott, majd megsütött húst még le lehet fagyasztani, vagy sültnél is ugyanúgy él a szabály, miszerint kiolvadt húst már nem lehet visszafagyasztani?
Ez nem visszafagyasztás. Mert nem a kiolvadt nyers húst fagyasztod vissza (az a veszélyes).
Nyugodtan le lehet fagyasztani.
De azért egy eleve fagyasztottbol sütött majd fagyasztott hús már nagyon száraz lesz mire megeszed.
Simán le lehet fagyasztani. Én pl. legutóbb a sült csirkecombot fagyasztottam le. Kiolvasztva sem volt semmi baja. Megmelegítettem és megettem. Szóval, nyugodtan lefagyaszhatod, sőt, kiolvadás után is vissza lehet fagyasztani.
Csak nyers húst nem szabad kiolvasztás után visszafagyasztani, ahogy fentebb is írták, mert elszaporodnak benne a baktériumok. A sütés-főzés ezeket irtja ki.
Visszafagyasztani nem szabad semmit! Elvileg. Persze otthon más.
A sült húst ELMÉLETILEG nem szabadna fagyasztani (felvágottat, hurkát,kolbászt, virslit,stb.-t sem), de ki nem teszi meg ha megmarad? Csak sokkolva(nagyon gyors fagyasztással) szabadna, vákumos csomagolásban. Ilyesmivel kevés háztartás rendelkezik.
A fagyasztott készterméket(sült hús) csak hőkezelés után szabadna fogyasztani.
Szabály az szabály, ami engem sem érdekel általában. Bajom még nem lett, de ez nem azt jelenti, hogy soha nem is lesz.
Nem árt az óvatosság, csak azért okoskodtam ezt ide! :)
Mi roszat írtam? :D
Ha szakácsként ezt egy étteremben teszem, elveszthetem a szakmámat!!!
Te örülnél ha ilyen ételt kapnál, és tudnál róla?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!