Mibe érdemes forgatni a túrógombócokat?
Ez csak a szokásos dagilogika, hogy majd az alapból végtelenül hízlaló édesség hirtelen diétás lesz attól, hogy morzsa helyett valami varázslatos másik alapanyagba forgatod. Nagyon nem lesz.
A túrógombóc nem attól kalóriadús, hanem az alapanyagoktól - ami marhára nem liszt, hanem búzadara.
A túrógombócba nem kell liszt.
Maximum a zsemlemorzsában van, amibe forgatod. Én a múltok kekszmorzsába forgattam, mert elfogyott a morzsa.
1!
Azt írta, liszt lesz benne. Hohy alapvetően nem azzal szokás készíteni, az már más kérdés.
Kérdező!
Ne forgasd meg semmiben.
5-ös! Ez nem olyan hülye kérdés ám, mint aminek gondolod!
Ezt a hármasnak is a figyelmébe ajánlom.
Lehet, nem fogyózik csak egészségesebbre akarja csinálni! A fene ette volna meg a... Na mindegy!
A túró gombócba nem kell cukor hál'istennek meg liszt se. Glutén érzékeny vagyok. A morzsát és a panírt durvára ledarált kukorica pehellyel helyettesítem. Sokkal olcsóbb, mint a kapható gluténmentes panírmorzsa. Búzadara helyett teszek bele chiamagot. Olyan cuki pöttyös lesz tőle és egészséges is. De ha üsszekevered az összetevőket hagyd állni a hűtőbe fél-1 órát, hogy a chiamag megszívja magát. Ha még akkor is lágy egy kissé ugyancsak egy marék darált kukorica pehelyt tegyél bele. A darált kukorica pehelyt megpirítod kissé egy csipet sóval, abba forgatod meg.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!