Hogyan tudok a már kész (fagyasztott) pörköltből rizses húst készíteni?
Én úgy szoktam rizses húst főzni, hogy a szinte kész pörköltet öntöm fel vízzel, és abba teszem a rizst.
Így, hogy a fagyasztóból vettem ki a pörköltet, hogyan készítsem el a rizses húst? Csak keverjem össze a kettőt? Félek, hogy száraz lesz.
Főzd újra ha akkora adag ami elfogy meg aznap.
Edénybe teszed, plusz vízzel, bele a rizs. Plusz só, bors, meg amivel amugy is ízesítenéd
Ppárolt rizst összekeverni a pörköltel nem ugyanaz, mint a rizseshús, a rizeseshús lényege ugyanis, hogy a rizs a pörkölt levében fö meg, azt magába szívja, ezért teljesen más ízü lesz!
Kérdezö: úgy szoktam ilyen esetben, hogy a pörköltet kilvasztom, a szafjtát leszüröm és abban meg ha kell, némi víz hozzáadásával kezdem a rizst fözni, és amikor majdnem jó, akkor teszem bele a húst is, ogy össze álljon.
Ha a pörkölted nem túl puha eredetileg, akkor lehet együtt is fözni, másként viszont elöfordulhat, hogy szétfö, ezért szoktam elöbb a rizst a szaftban félig megföni, mielött a húst is hozzáadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!