Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen olajat használjak...

Milyen olajat használjak napraforgó olaj helyett?

Figyelt kérdés
Dió- vagy lenmagolaj finom?
2021. márc. 9. 13:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mihez?


Sütésre egyik sem alkalmas.

2021. márc. 9. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
100%
Állati zsírt
2021. márc. 9. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mire, mihez? pl:

Rántott sajtot, fánkot kisütni mogyoró olaj kiváló; rántotta alá szalonna zsírt vagy vajat tennék; pörkölt alapot állati zsírral csinálnám; salátára olívát teszek; sült krumpli kisütéshez... na arra pont jó a napraforgó olaj is.

2021. márc. 9. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
47%
Én kókuszzsírt használok szinte mindenhez. Illetve pácoláshoz olivát.
2021. márc. 9. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Repceolaj vagy mogyoróolaj jól bírja a magas hőfokot.Főzni olíva olajjal is lehet.
2021. márc. 9. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A dióolajnak kifejezetten dió íze van. Ami baj vele, hogy a melegítésnél kesernyés íze lesz, ezért én úgy szoktam csinálni, hogy a már főzött, kihűlt ételhez adom hozzá. Úgyhogy ezt rendes olajként nem tudod használni. Én például salátákra, vagy majonézbe szoktam rakni. Sóskával kifejezetten összepasszol.

A lenmagolajnak szintén van egy diós íze, és alacsony a hőálló képessége. Ezért ezt sem tudod sütéshez, főzéshez használni. Én mondjuk hidegtálakhoz, salátákhoz szoktam használni.

Ha nem akarsz napraforgó olajat használni akkor szerintem a legjobb választás az olívaolaj. Ennek önmagában egy picit édeskés íze van, kellemes nagyon.

2021. márc. 9. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem való főzéshez!

Keress rá az olajok füstpontjára.

Annak alapján válassz!


Abban tudsz jól sütni, aminek magas a füstpontja.

Mogyoróolaj, repce, olivaolaj.

2021. márc. 9. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

A napraforgó az egyik leguniverzálisabb.

Az említett opciókra pont nem lehet lecserélni.

Ha Dél-Olaszországban laknál, még az oliva indokolt lenne, mert 1 forintért utánad dobnak egy hektót, de nálunk... a repce ami opció lehet, tulajdonságait tekintve.

2021. márc. 9. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

#8:

1) Ott sem egy forint az olívaolaj

2) Az olívaolajat nem úgy használják (-juk), mint a napraforgót, hogy másfél literben sütögetnek...


1-2 evőkanálnyi olajon megvan egy családi mennyiségű hússzelet kisütése... És így nézve már egyáltalán nem olyan őrült drága.

2021. márc. 9. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Sütéshez ajánlom a Floriol Cardio olajat, viszonylag olcsó, finom, és a 70%-a repceolaj.
2021. márc. 9. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!