Milyen olajat használjak?
Figyelt kérdés
Hallottam, hogy a kókuszzsír, olivaolaj diéta alatt jobb választás, mint a napraforgóolaj. Elmagyaráznátok melyik olaj miért jobb? Mert néztem a boltban a napraforgóéval megegyezik kb a kalóriatartalma. Diéta szempontjából miért éri meg lecserélni valamilyen olajra/zsírra a hagyományosat?2020. máj. 24. 13:34
1/2 anonim válasza:
Igazából tökmindegy. A kalóriadeficit számít. Mindegy mivel éred el. Kókuzszsír, étolaj gépzsír vagy motorolaj. A lényeg: hogy a testalkatodhoz, korodhoz, magasságodhoz, nemedhez, életviteledhez mérve megfelelő mértékben étkezz. Én eszem étolajat és sertészsírt is, mégis rendesen egészségesen fogyok.
2/2 anonim válasza:
Kalória szempontjából kb. mindegy, az egészséged szempontjából nem. Az egészségi állapotod viszont hatással lehet a fogyásra, ezért is érdemes az olcsó étolajat lecserélni valami egészségesebb zsiradékra, vagy minél kevesebbet használni.
Hogy melyiket válaszd, az attól függ, mit szeretnél vele készíteni. Én húst zsírban sütök (vagy párolom), zöldségeket (pl. édesburgonya) inkább kókuszzsírban. Zöldségpároláshoz, édes ételekhez, halakhoz kókuszzsírt vagy vajat használok. Salátákra olivaolajat öntök, ehhez jó még a többi hidegen préselt olaj is (tökmagolaj, lenmagolaj stb.).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!