6 főre húsvéti menü?
Velem együtt 6 főt kell megvendégelnem,jól lakatnom olcsó legyen de több legyen mint kevesebb, sokat esznek... Töltött káposzta az ami egyedül ki van zárva egyedül én szeretem többi nem eszi....
Örülnék ha 4000ből kijönne leves+második... Magunkra is foznom kell nem akarok pluszba 10ezreket kiadni...
Italra nem költünk van jó házi :D. Kalácsot sütök.
Reform...????
Mit kell ezen nevetni...??
Bakker, most akkor ünnepi ebéd van, vagy halálra zabáltatás...??? :-DDDD
Ez egyáltalán nem flancos... De te tudod...
Akkor csinálj nekik pörköltet, fejenként egy kiló húsból! :-DDD
10: Nem mondtad, hogy gasztronómiai analfabétáknak főzöl.... :-DDDDD
Amúgy meg csináljl hozzá krumplipürét...
#14 ez egész jól hangzik!
esetleg hasonlót tudsz még mondani? Ha nem gond válogatnék. :)
#11 neharagudj nem akartalak meg sérteni ők nagyon maradiak mi annyira nem viszont nekünk a szűz pecsenye drága hús 1400ft/kg felett nem adunk pénzt a húsért. Mindig van valami akciós hús 1100ft környékén azokat vesszük.
Nem szeretek spórolni de muszáj...:(
#16 én nem pontoztalak le, de ezzel nem értek egyet hogy 4000ft egy sonka... Azért ez túlzás.
Persze, küldök szívesen :)
Hogyha nem szeretnél olyan sok húsos ételt, akkor tudom javasolni a saláta levest. Ez egy picit megosztó étel, de nálunk szintén nagy kedvenc. A lényeg, hogy sok zöld levelest tegyél bele, salátát, sóskát, spenótot, medvehagymát, egyszer én még csalánt is raktam bele, igazán pikánssá tette, azzal is érdemes kipróbálni. Aztán a megunhatatlan bableves, tárkonyos krumplileves, raguleves, palócleves ami még így hirtelen eszembe jut hogy csináltam már húsvétra.
Főételekből meg igazából csak a képzeleted szab határt. Én nem ragaszkodom a tipikus húsvéti ízvilághoz, például volt hogy bundában sült csirkemellet csináltam, ez is jó lett vendégseregnek, például petrezselymes burgonyával. Ha már csirkemell, akkor el lehet készíteni savanyú káposztával, fűszeres krumplival is. Vagy mondjuk sertéscsülök jó ropogósra sütve, stefánia szelet. Írták már előttem a wellingtont is, attól sem kell megijedni egyébként, egy közepes jártasságú és gyakorlatú háziasszony gond nélkül elkészíti, nekem is mindig sikerül.
Meg hát ugye az elmaradhatatlan főtt sonka főtt tojással, nálunk ez önállóan is volt, hogy megállta a helyét a vendégváró asztalon.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha szeretnéd fellapozom a kis szakácskönyvemet, oda sok bevált receptet lejegyeztem, hogy ünnepekkor csak ki kelljen nyitni és lehessen válogatni :)
A kérdező családjáról (nem lehetne nekik elmagyarázni, hogy a tészta a köret) az a sztori jut eszembe, amit egy kolléganőm mesélt az apósáékról. :-D
Meghívta őket vacsorára húsfondüzni. Kb. a harmadik húskocka sütögetése után após elkezdett pattogni, hogy mi ez a baromság, miért nem lehet egyszerre beleönteni az összes húst a fondüedénybe.... :-D :-D :-D
Áhh azért ne mondjuk annyira hogy az én családom :D páromé.
8 éve vagyunk együtt párommal 23 éves vagyok. Párom 28.
Szóval nekem csak anyós meg após semmi több. Nekem szüleim halistennek nem ilyenek, igaz hogy sokkal sokkal fiatalabbak mint ők. Nekem nagy szüleim ennyi idősek, mint neki a szülei.
#18 nagyon köszönöm az ötleteket én még csak 5-6 éve főzök naponta de sokszor van hogy minden heti menü szinte ugyan az... Jó ötlet ez a saját receptes könyv mindenképp gyűjteni fogom én is annyi ételt készítek amiről meg is feledkeztem már csak ha beszélgetünk valahogy szóba jön vagy messengeren elküldöm anyunak és vissza nézem a képeket akkor esik le hogy basszus ezt is de rég csináltam... Mindenképp össze fogom én is írni ez annyira szuper hogy irtad!! Teljesen felvillanyozódtam/megvilágosodtam:D!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!