6 főre húsvéti menü?
Velem együtt 6 főt kell megvendégelnem,jól lakatnom olcsó legyen de több legyen mint kevesebb, sokat esznek... Töltött káposzta az ami egyedül ki van zárva egyedül én szeretem többi nem eszi....
Örülnék ha 4000ből kijönne leves+második... Magunkra is foznom kell nem akarok pluszba 10ezreket kiadni...
Italra nem költünk van jó házi :D. Kalácsot sütök.
Én a karfiol levest ajánlom. Egy nagyobb fej karfiol kell bele, hagyma, répa, tejföl, pici liszt, fűszerek és Isteni finom. Sok kijön belőle. Másodiknak mondjuk rakott krumpli, jó sok szafttal. Azért az is elég laktató kenyérrel és finom is.
Vagy a rakott kel is jó.
Kalács milyen édes ? Sós? Az jó előételnek vajjal. Én a sós verzióból ilyen snack szendvicset is szoktam csinálni.
Ennyiből nem jön ki semmilyen ünnepi menüsor 6 főre.
Bocs, de Húsvétra felénk nem szokás paprikás krumplit adni a vendégeknek.. :-DDD
6 főre 4000-ből? :D
Én egy babgulyást csinálnék így. Bab, hús, krumpli, répa, galuska. Emellé már csak desszert kell, például palacsinta. Így kétfogás.
Vagy borsóleves, ami csak répa, borsó, galuska. Emellé meg akkor jöhetne egy brassói pl, hogy legyen hús a másodikban. Ehhez csak hús kell, fokhagyma, krumplit kisütni, desszertnek ugyanúgy palacsinta. Itt háromfogás van.
Jajj a 4000et csak példának írtam :D nálunk minden leves után kell második sose elég a palacsinta :(
Picit ünnepiesebb ételekre gondoltam amúgy de gondolom azért írtátok mert 4000ft-nek értették a keretet. Ahhoz mérten nagyon jó lenne el is mentem ezeket az ötleteket ha nem ünnep alatt jönnek.
Szerettem vna minél olcsóbban kihozni de a lélek tanú határ max 10 de jó lenne alatta maradni.... Ilyen drága minden vagy csak az én fizetésem kevés???....irónia..:)
6 főre vegyél két db szűzpecsenyét, kb. 1 kiló - 2e ft.
Sózod-borsozod, félig átsütöd, aztán becsomagolod leveles tésztába, vagy ha van hozzá affinitásod, csinálj egy finom vajas kelttésztát. Ezzel sokkal finomabb.
A tésztát kend meg gombakrémmel, vagy ha tudsz venni medvehagymát, akkor azzal. Spenót is szóba jöhet. Ebbe belecsomagolod a félig sült szűzpecsenyét, Kívülről lekened tojással, pár vágást ejtesz a felszínén, hogy a keletkező gőz eltávozhasson. Kisütöd.
Mellé elég a saláta, mert a tészta már köretnek számít.
elegáns, és egyáltalán nem drága....
Kb. ilyen vajas tésztára gondoltam (7-es voltam)
Szigorúan vajjal, nem érdemes elrontani margarinnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!