Hogy kell toltott csirkecombot kesziteni?
Szia!
Én a következő képpen szoktam elkészíteni.
6 egész csirkecombhoz:
3 zsemlét, vagy 3 szelet kenyeret beáztatok vízbe.
1 közepes fej hagymát apróra vágok, kis olajon megsütöm, majd 4 csirkemájat szív nélkül megsütök rajta, mikor mind két oldala jól megsült a májnak, sózom borsozom, s villával összetöröm jó pépesre.
Míg hűl a máj, egy nagy tálat veszek elő, amibe a kinyomkodott zsemlét/kenyeret teszem, 1 toját ütök rá, egy kis csokor petrezselymet vágok bele, két kiskanál vegeta, egy kávéskanál bors, egy kávéskanál paprika, fél kávéskanál szódabikarbóna,és a máj. Ezt az egészet kézzel vagy fakanállal jól összekeverjük.
A megmosott csirkecomboknak a bőre és a hús közé bedugom az ujjam, s lassan óvatosan elválasztom, úgy hogy a széleknél ne váljon fel a bőr, csak középen, mintha egy kis zseb lenne a húsi és a bőr között.
Eztán a tölteléket a bőt alá rakhatjuk kiskanállal, nem baj ha nem sok a töltelék, mert szépen meg fog dagadni.
Egy nagy kiolajozott tepsibe mehetnek a csirkecombok, amiknek a tetejét megkenem olajjal, kis vegetával, borsal, paprikával, fokhagyma granulátummal/ tört fokhagymával szórom meg. 1 dl. vizet öntök alá.
Majd az egészet lefedem alufoliával, s mehet a sütőbe.
Olyan 220 fokon sütöm 1 órát, majd leveszem az alufóliát, s még úgy is sütöm egy 15 percet, ami alatt szépen megpirul a combok teteje.
Én ezzel a töltelékkel szoktam az egész csirkét, dagadót is tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!