Pásztorpitét a hagyományos répás-borsós ragu helyett meg lehet csinálni chilis babbal is?
Ha azt érted az "értelme" alatt, hogy ehetö, illetve jó lesz-e, akkor igen.
Az garantált, hogy ehetö és nem rossz, az, hogy mennyire ízlik, egyéni dolog. Biztos más lesz, mint az eredeti, de szerintem rossz nem lehet. (Köszi egyébként az ötletet, a napokban ki fogom próbálni, eleve van maradék chilis bab, amit el kell fogyasztani)
Szerintem jó ötlet, csak arra figyelj, hogy a chilinek ne legyen túl sok leve (sokan majdnem leves állagúra készítik, ezért írom csak), egy próbát megér. Aztán valószínüleg lesz egy újabb "családi" recept nálatok.
Sok sikert!
Szerintem a bab legalább annyira illik bele, mint a borsó - mellesleg elég sok étel van, amiben bab ÉS krumpli is van -, de természetesen nem ugyanolyan lesz, mint a hagyományos.
Viszont ez eredetileg nem fix recept volt, hanem bármilyen maradék eltüntetésére és újrahasznosítására találták ki, amit a krumplival azért kombináltak, hogy több embernek elég legyen. Így az eredeti logika alapján simán mehet chilis babbal is, megbármi más füszeresebb étel(maradék)kal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!