Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rosszul csinálom a spenótot...

Rosszul csinálom a spenótot és a tejberizst?

Figyelt kérdés

Spenót: fokhagymás rántást készítek, majd erre öntöm a kiengedett spenótpürét. Teszek bele sót, cukrot, borsot. Összefőzöm, majd a végén adok hozzá tejszínt is.


Tejberizs: felteszek melegedni 1 liter tejet, amikor forrósodik, beleöntök 2 dl rizst, vaníliás cukrot, csipet sót. Gyakran kavargatom, majd amikor puha a rizs, félreteszem lefedve. Kb. 20-30 perc múlva, ha felszívta a tejet, belekeverek egy pici darab vajat.


2021. febr. 22. 14:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A tejberizs készítésének alapvetően két technikája van:

1. Ahogy te csinálod, felteszed főni sok folyadékkal, aztán majd kész lesz. Hátránya, hogy úgy nagyjából tudni kell, mennyi tejhez/vízhez mennyi rizs kell.

2. Kevés folyadékkal kezdve mindig fel-felöntve, mint a rizottót. Ennek hátránya, hogy tényleg ott kell állni felette.


Ízben a két módszer között van különbség, de nem sok. Többet nyom a latba, hogy használ-e az ember vizet, ha igen, akkor mennyit, egyáltalán hány %-os a tej, rak-e bele vajat a végén, milyen rizsből csinálja...


A spenóthoz nem tudok hozzászólni. Utálom, ezért nincs motivációm arra, hogy megtanuljam az elkészítését.

2021. febr. 22. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a sóskát szoktam cukrozni. A spenót meg... 3 féle módon tudom elkészíteni úgy, higy ízre ugyanolyan lesz.


Szerintem nincs rossz elkészítési mód, csak ízlések.

2021. febr. 23. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:
21%
Spenótba nem teszünk cukrot! Ez nem sóska!
2021. febr. 23. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
Rántást nem készítünk előre.
aug. 29. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!