Rosszul csinálom a spenótot és a tejberizst?
Spenót: fokhagymás rántást készítek, majd erre öntöm a kiengedett spenótpürét. Teszek bele sót, cukrot, borsot. Összefőzöm, majd a végén adok hozzá tejszínt is.
Tejberizs: felteszek melegedni 1 liter tejet, amikor forrósodik, beleöntök 2 dl rizst, vaníliás cukrot, csipet sót. Gyakran kavargatom, majd amikor puha a rizs, félreteszem lefedve. Kb. 20-30 perc múlva, ha felszívta a tejet, belekeverek egy pici darab vajat.
A tejberizs készítésének alapvetően két technikája van:
1. Ahogy te csinálod, felteszed főni sok folyadékkal, aztán majd kész lesz. Hátránya, hogy úgy nagyjából tudni kell, mennyi tejhez/vízhez mennyi rizs kell.
2. Kevés folyadékkal kezdve mindig fel-felöntve, mint a rizottót. Ennek hátránya, hogy tényleg ott kell állni felette.
Ízben a két módszer között van különbség, de nem sok. Többet nyom a latba, hogy használ-e az ember vizet, ha igen, akkor mennyit, egyáltalán hány %-os a tej, rak-e bele vajat a végén, milyen rizsből csinálja...
A spenóthoz nem tudok hozzászólni. Utálom, ezért nincs motivációm arra, hogy megtanuljam az elkészítését.
Én a sóskát szoktam cukrozni. A spenót meg... 3 féle módon tudom elkészíteni úgy, higy ízre ugyanolyan lesz.
Szerintem nincs rossz elkészítési mód, csak ízlések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!