Rosszul csinálom a spenótot és a tejberizst?
Spenót: fokhagymás rántást készítek, majd erre öntöm a kiengedett spenótpürét. Teszek bele sót, cukrot, borsot. Összefőzöm, majd a végén adok hozzá tejszínt is.
Tejberizs: felteszek melegedni 1 liter tejet, amikor forrósodik, beleöntök 2 dl rizst, vaníliás cukrot, csipet sót. Gyakran kavargatom, majd amikor puha a rizs, félreteszem lefedve. Kb. 20-30 perc múlva, ha felszívta a tejet, belekeverek egy pici darab vajat.
szerintem is teljesen OK.
Én a rizst kevés vízben kezdem el főzni - fogalmam sincs, hgoy ennek van-e jelentősége... így szoktam meg. :) Horvát Ilona szakácskönyv. :
Kérdező!
1)
A spenótba SOHA nem teszek cukrot.
2)
A tejberizst vízzel kell elkezdeni főzni és amikor már dagadni kezdene, akkor kell felönteni tejjel.
*4
opsz! a spenótba én sem teszek cukrot.
A spenotba nagyon is kell az edesito, es a tejbe aztatott kinyomkodott kifli.
A tejberizst eloszor vizzel felpuhitjuk, aztan ontjuk fel a tejjel. Ugyanis jobban elopuhul a vizben.
Én SOHA nem teszek vizet a tejberizsbe, és MINDIG tiptop.
A spenótba sem használok rántást, sem habarást :D
Ha neked így jó és ízlik, akkor jó.
Én a spenótot soha nem rántanám, tejbe áztatott zsömlével sűrítem. Fokhagymán és són kívül mást nem teszek bele, cukrot pláne nem.
Tejberizsnél én fele tej-fele víz keverékébe teszem a rizst, a cukrot, vaníliás cukrot, vajat és együtt főzöm. Ha nagyon beissza a lét, akkor még tejjel higítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!