Tejberizsnél is érdemes a rizst megpirítani olajon?
A tejberizs nálam egyfajta mumus étel, ugyanis sohasem sikerül olyan jól elkészíteni, mint ahogy a nagymama tudta.
Úgy szoktam,hogy fogok egy bögrét.Azt kétszer megtöltöm tejjel és az erénybe öntöm.Ha felforrt mehet a rizs.Néha megkeverem.
A sima rizst ugyanígy csinálom, csak vízzel.Viszont azt előtte olajon megpirítom.Addig pirítom, ameddig a rizsszemek háromnegyed ki nem "fehéredik". Akkor pedig hozzáöntöm a két bögrényi forróvizet.
Arra gondoltam,hogy a tejberizsnél is meg kell pirítani olajon a rizst és akkor jobb lesz.
dehogy kell megpiritani..!
fėl liter tejhez kb 9-10 dkg rizs kell.
csak simán felrakom a rizzsel a tejet 1 kanál cukorral. amikor forrni kezd lejjebb veszem es fedő alatt puhára párolom. kb fėlora alatt meg is van
Pirítani fölösleges, semmit nem segít.
A tejberizsnél meg a hideg tejbe tedd a rizst és ne kétszeres, hanem legalább háromszoros mennyieségü tejbe. Folyamatosan kevergetve fözd addig, amíg beszívja a tejet.
Nem kell megpirítani Kérdező!
A köretekhez azért szokták, hogy pergő rizsed legyen, a tejberizs meg inkább rizottó állagú.
A legjobb a tejberizshez a kerek szemű, vagy rizottó rizs, de a többiből sem kell kihajigálni az ablakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!