A tejberizsnél lehetne a rizst helyettesíteni bulgurral? Akkor nyilván "tejbebulgur" lenne, de működne ez így? Hasonlítana?
Szerintem lehetséges, de ízben azért másmilyen lesz.
Mivel mindkettö gabona, ezért jelentös eltérés nincs az elkészítési módban, egy próbát megér. Lehetséges, hogy több folyadékot igényel, mint a rizs, ezt menet közben tudod tesztelni, ha megkóstolod, hogy elég puha-e.
Nekem muszáj valamit kitalálnom, mert inzulinos vagyok, de napok óta esz a fene a tejberizsért. Biztos, hogy az eredeti a finomabb, de megpróbálom vaníliával, kis reszelt citromhéjjal a lehetőségeken belül finomra csinálni.
Próbáld ki bulgurral, utána el tudod dönteni, neked ízlik-e vagy sem.
Nekem tetszett, más, mint a rizs, de ettöl még nem rosszabb.
Valamelyik nap pontosan ezen gondolkodtam én is, hogy bulgurból kellene a tejberizst.
Én csak csipetnyi sóval, és minimális cukorral főzném össze, és a tetejére még forrón kakaót szórnék, hogy elolvadjon rajta, mint a csoki... Persze, mivel nincs gondom a cukrommal, a kakaó mellé egy kis cukrot is szórok. Jó étvágyat hozzá!
Nem, bulgurral nem olyan. Az nem olyan nedszivo, mint a rizs, nem nö meg jelentösen a térfogata.
De nem is ertem a problemad, a basmati rizs tokeletes Ir-esnek, cukrosnak stb.
Illetve a kuszkuszbol, tejbe kuszkusz, azsiai orszagokban fogyasztjak is.
" mert inzulinos vagyok"
Baromi kíváncsi lennék, hogy ennek a momentumnak vajon mi köze lehet ehhez a témához?
Vagy hogy milyen forrásból merítettél olyan infót, hogy ha tejberizst nem ehetsz, tejbebulgurt viszont igen.
Annyit elöljáróban jótanácsként el tudok mondani, hogy ezt a forrást lehetőleg minél jobban kerüld, és ha oda akarsz figyelni a cukorbetegségedre, akkor szakértő dietetikusok ajánlásait vedd figyelembe, ne valami kiskegyedes elmeroggyanást!
(9-es válaszra: bulgurból, és rizsből is többféle van, lehetnek átfedések, de általánosságban elmondható, hogy a bulgur több folyadékot vesz fel, mint a rizs. Igaz, több idő alatt, de több folyadékot képes felvenni, és jobban megdagad. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!