Jobb ha megpároljuk az almát az almáspitébe?
Nem lesz lekvár szerű úgy?
Köszönöm, ha válaszoltok!
Van, aki úgy szereti, van aki inkább nyersen.
Édesanyám megpárolja, nekem igy eléggé lekvárszerü, nem igy szeretem.
Én csak becukrozom a lereszelt almát, fahéjat is teszek bele, és fél óra múlva kicsavarom a levét (azt szörpként meg lehet inni, vagy zselésitövel lekvárt lehet belöle késziteni), és úgy rakom a pitébe. Igy mire megsül, nem marad teljesen nyers, de még felismerhetök az almaszálak, és kicsit lehet rajta harapni valamit.
szia! én nem reszelem, hanem nagyon vékonyra gyalulom és picit citromlével átpárolom.még felismerhetőek az almaszeletek és a pite is isteni finom így.
üdv.
Sokáig nyersen készítettem, mondván, úgy finomabb, meg talán még egészségesebb is (több vitamin marad benne, ha nem teszem ki annyi hőnek).
Aztán megkóstoltam a nővéremét, aki párolja előtte, na azóta én is így sütöm:)!
De csináltam már vaníliás pudinggal is (egy zacsi 2 kg almához), nagyon finom!
Köszönöm a válaszokat!
Úgy döntöttem, kipróbálom mindenki ötletét, de persze nem egyszerre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!