Mit tegyek, hogy a serpenyőben sütött
csirkemellnél/combfilénél ne tocsogjon a víz?
11/20 A kérdező kommentje:
felkockázom a csirkét, beleteszem egy tálba, amelyben van pont annyi olaj, hogy görög fűszerek szépen elkeveredjenek. Várok egy órát és rárakom 6-os erősségű serpenyőbe sütni, kevergetem, hogy egyenletesen süljön át. És 10 perc alatt annyi vizet kienged a csirke, hogy a pácnak jószerivel nem volt értelme mert a csirke nem megsül, hanem megfő a saját levében.
Magasabb lángon süsd, az lesz a megoldás. És süsd tovább, amíg el nem fő a leve alóla.
(10 perc alatt már bőven meg kéne süljön a felkockázott csirkemell.)
2021. febr. 8. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
A 6-os fokozat alacsony. A csirke nagyon hamar átsül.
Valamint nem írtad, raksz-e sót a pácba. Ebből gondolom, hogy raksz, na azt nem szabad. Minden nedvesség távozik általa a húsból.
Nos. Szinte füstölgő serpenyőben szabad sokat forgatva a csirkecsíkokat megsütni, és UTÓLAG sózni.
2021. febr. 8. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
Maximális fokozaton kell sütni és olyan nagy serpenyöben, ahol úgy elférnek a húsdarabok, hogy köztük böven van még hely, semmi esetre sem érhetnek egymáshoz.
2021. febr. 8. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
Én kb. mindig a Tescoban veszem az itt szemétnek titulált húst, és még sosem tapasztaltam ezt a problémát, pedig kifejezetten gyakran készítek ételt csirkemellből. Szóval szerintem nem ez a probléma, inkább arra tippelnék, hogy nem elég magas a hőfok, vagy az elég magas lenne, de túl sok húst teszel be egyszerre, és az nagyon visszahűti.
2021. febr. 8. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
Ok, akkor összegezve a magas röptű ötletrohamot, nehogy vegyél normális húst. Vedd a legaljább tescos, vagy inkább sárkánycenteres világítós csirkehúst, és süsd hirtelen, fűszerezd utólag, és kövess minden lehetséges gányolást el, hogy nehogy kilépjenek és kisüljenek belőle a méreganyagok, plusz az E-vitaminok. :)
2021. febr. 8. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
17/20 A kérdező kommentje:
köszönöm, ez volt a probléma, amit írtatok. a sok csirke mindig lehűtötte a serpenyőt és utána várni kellett hogy újra felforrósodjon, és ekkorra már kijött a húsból a víz. sót nem rakok a pácba, mindig utólag sózom a húst. köszönöm mindenkinek a választ!
16: pesten (11 kerből) hol vegyek szted normális, nem agyonantibiotikumozott-hormonozott-világító csirkehúst?
Komolyan kérdezem. :)
2021. dec. 29. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
Igaz, nem a #16 vagyok, de válaszolok.
#18 rendeld! Egyre több termelő "fent van a neten"
Keress kosár közösséget, aki szállít hozzád házhoz bio, vagy legalább termelői húst.
Vagy nyilván van piac is a közeledben, ott is kapható termelői hús.
Például nálunk Nyíregyházán van a Nyíregyházi Kosár. Ide akár a Virágoskúttól, Berettyóújfaluból is jöhet bio hús.
2021. dec. 30. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
19 - köszi
Piacon amúgy bármelyik hentestől lehet venni, az tutira jó minőségű/termelői, ha piacon és nem boltban veszem? Ez lenne a legegyszerűbb. :)
2021. dec. 30. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: