Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott karfiolt hogyan csinalj...

Rakott karfiolt hogyan csinaljatok?

Figyelt kérdés

Igazabol arra lennek kivancsi hogy ti a husba szoktatok tenni pirospaprikat?

Es hogy a tetejet mivel szoktatok leonteni?

Meg nemtudom mitol lehet az hogy mikor kesz es hiaba varom meg mig kihul felvagom es vizes??? Ugyan ez a problemam a rakott kelkaposztaval is :/


2021. jan. 11. 12:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%

sajtos besamellel öntöm le - és nem teszek bele pirospaprikát.

De azt tudom, hogy kb. mindenki szokott....

De mi pl. a fasírtot is paprika nélkül készítjük. Mert nekünk így ízlik.

2021. jan. 11. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Pörköltként készítem el a daralthust. A tete jere tojásos tejföl kerül és zsemlemorzsa.
2021. jan. 11. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
81%

Azert vizes, mert megfozod a karfiolt es/vagy a kelkaposztat ... nem kell keszre fozni hiszen a sutoben fog vegleg elkeszulni ... eleg eppen leforrazni es akkor nem lesz vizes a vegeredmeny.


(olyankor kell keszre fozni az alapanyagot ha csak annyira teszed be a sutobe, hogy eppen csak raolvadjon a sajt)

2021. jan. 11. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen.

Fu igen keszre fozom akkr azzal lessz a baj.

Kb mennyi ideig fozzem akkor? Felig?

2021. jan. 11. 13:02
 5/13 Mansour ***** válasza:
100%

Általában paprikával, pörköltösen készítve. Lehet paprika nélkül is, de akkor kell bele még valami fűszer, hogy ízesebb legyen.

Az, hogy vizes marad, attól lehet, hogy túlfőzöd a zöldséget és/vagy nem csöpögteted le jól, mielőtt beleteszed.

A tetejére tojással kevert tejfölt szoktunk tenni.

2021. jan. 11. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 Mansour ***** válasza:
100%
Addig kell főzni, hogy még egy kicsit roppanós maradjon. A sütőben még puhul valamennyit.
2021. jan. 11. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én paprika nélkül lecsóval szoktam és puhára főzöm a karfiolt.Sütőben már nem sokat puhul.Csöpögtesd le hosszan a karfiolt mert a rózsák között mindíg marad víz ez lehet az oka.
2021. jan. 11. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is csak addig főzöm, míg a színe kezd üvegesedni, de még jócskán roppan. Ugyanígy a kelkáposzta is. Ahogy elkezd a színe változni, opálossá, üvegessé válni, abban a percben szedem ki. Másrészt hagyd hogy kellően le tudjon csöpögni, megszáradni, miután kiszedted a főzővízből.

Nem szoktam paprikát tenni a töltelékbe, a tetejére csak tejfölt, azon keresztül amikor kivesszük a sütőből, a benne levő gőz, pára egy része el tud távozni. A sajt ráolvad és mint egybefüggő védőréteg, lezárja a kaja tetejét, a gőz ott marad benne.

2021. jan. 11. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
73%
Darált húsból csinálj rizses (vagyis bulguros) húst. Tetejére csak tejföl.
2021. jan. 11. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
54%

Én paprika nélkül lecsóval szoktam


Az nem lecsó.

2021. jan. 11. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!