Rakott karfiolt hogyan csinaljatok?
Igazabol arra lennek kivancsi hogy ti a husba szoktatok tenni pirospaprikat?
Es hogy a tetejet mivel szoktatok leonteni?
Meg nemtudom mitol lehet az hogy mikor kesz es hiaba varom meg mig kihul felvagom es vizes??? Ugyan ez a problemam a rakott kelkaposztaval is :/





sajtos besamellel öntöm le - és nem teszek bele pirospaprikát.
De azt tudom, hogy kb. mindenki szokott....
De mi pl. a fasírtot is paprika nélkül készítjük. Mert nekünk így ízlik.










Azert vizes, mert megfozod a karfiolt es/vagy a kelkaposztat ... nem kell keszre fozni hiszen a sutoben fog vegleg elkeszulni ... eleg eppen leforrazni es akkor nem lesz vizes a vegeredmeny.
(olyankor kell keszre fozni az alapanyagot ha csak annyira teszed be a sutobe, hogy eppen csak raolvadjon a sajt)
Koszonom szepen.
Fu igen keszre fozom akkr azzal lessz a baj.
Kb mennyi ideig fozzem akkor? Felig?





Általában paprikával, pörköltösen készítve. Lehet paprika nélkül is, de akkor kell bele még valami fűszer, hogy ízesebb legyen.
Az, hogy vizes marad, attól lehet, hogy túlfőzöd a zöldséget és/vagy nem csöpögteted le jól, mielőtt beleteszed.
A tetejére tojással kevert tejfölt szoktunk tenni.















Én is csak addig főzöm, míg a színe kezd üvegesedni, de még jócskán roppan. Ugyanígy a kelkáposzta is. Ahogy elkezd a színe változni, opálossá, üvegessé válni, abban a percben szedem ki. Másrészt hagyd hogy kellően le tudjon csöpögni, megszáradni, miután kiszedted a főzővízből.
Nem szoktam paprikát tenni a töltelékbe, a tetejére csak tejfölt, azon keresztül amikor kivesszük a sütőből, a benne levő gőz, pára egy része el tud távozni. A sajt ráolvad és mint egybefüggő védőréteg, lezárja a kaja tetejét, a gőz ott marad benne.










Én paprika nélkül lecsóval szoktam
Az nem lecsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!