Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lencsefozeleket ti hogyan...

Lencsefozeleket ti hogyan csinaljatok?

Figyelt kérdés

Most keszulok eletem elso lencsefozelekjehez :D tudnatok nekem irni recepteket ti hogyan csinaljatok.

Koszonom❤


2020. dec. 27. 17:51
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Na ez engem is érdekelne. Egyszer ettem olyat, hogy egy kis cukrot kellett alá karamellizálni. De elgórtam a receptet, aki így szokta, írja meg pls!
2020. dec. 27. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
Én áztatom a lencsét egy éjszakán át. Utána megfőzöm annyi vízben, ami ellepi, só, babérlevél, bors. Csinálok rá egy világos ràntást, és a végén szoktam tejfölt is beletenni, rottyan egyet, és kész.
2020. dec. 27. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
áztatás, főzés, só, babérlevél, pár fokhagymagerezd. rántásba bele, még egy kis fokhagyma (zúzott), cseppnyi - cseppnyi!! - ecet. kész
2020. dec. 27. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
59%

Én vöröslencséből csinálom. Nem kell áztatni, kb. 15 perc alatt készen van.

Indiai fűszerekkel ízesítem - nyamiiii... :)

2020. dec. 27. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Lencsét áztatom pár óráig. Hagymát kevés vajon megdinsztelek, rá a lencsét, felöntöm vízzel, hogy ellepje. Só, bors, mustár, fokhagyma. Ha megfőtt, kiveszek pár kanálnyit, ahhoz hozzáteszek pár kanálnyi tejfölt, összemixelem, aztán visszateszem a többihez. Még egy percig főzöm, aztán kész.
2020. dec. 27. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Gyerekkoromban volt varázsfazék társasom (na jó, ma is megvan), úgy főzöm, ahogy abban írják. Nem áztatom, csak átmosom. Só, bors, babérlevél, egy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma. Világos rántás, tejfölt nem rakok bele.
2020. dec. 27. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
#6: micsoda emlékek! Nekünk is volt! köszi, hogy felidézted! 😁
2020. dec. 27. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem áztatom, de nagyon átmosom, így is 20-30 perc alatt kész.

Ha van valami füstölt levem a fagyasztóban, akkor azzal felöntöm, ha nincs, akkor csak sima vízzel.

Egy vöröshagymát apróra vágva megdinsztelek és beleteszem, 1-2 babérlevél, 3-4 gerezd fokhagyma belenyomva és só.

Amikor a lencse puha, akkor tejföllel behabarom és ízlés szerint teszek hozzá 10%-os ecetet és kevés kristálycukrot.

Elvileg ez az a recept, ami karamellizált cukorral indul, de nekem ez így kényelmesebb és bevált.

2020. dec. 27. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
Én vöröshagymát dinsztelek (vagy vöröshagymakrémet használok), ha nincs füstölt levem, akkor egy füstölthús kockát elkeverek a hagymával a zsiradékon, utána rá a lencse vízzel felöntve, kis delikát, 4-5 babérlevél (én nagyban főzöm, mert sokan vagyunk), dupla adag esetén néha még egy füstölt kockát beledobok. Ha megpuhult, világos rántással berántom, ha besűrűsödött, még ecetet teszek bele, ízlés szerint.
2020. dec. 27. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
SOk jó receptet írtak, én annyit tennék hozzá, hogy ecet helyett egy kiskanál mustár nagyon finommá teszi.
2020. dec. 28. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!