Lencsefozeleket ti hogyan csinaljatok?
Figyelt kérdés
Most keszulok eletem elso lencsefozelekjehez :D tudnatok nekem irni recepteket ti hogyan csinaljatok.
Koszonom❤
2020. dec. 27. 17:51
1/10 anonim válasza:
Na ez engem is érdekelne. Egyszer ettem olyat, hogy egy kis cukrot kellett alá karamellizálni. De elgórtam a receptet, aki így szokta, írja meg pls!
2/10 anonim válasza:
Én áztatom a lencsét egy éjszakán át. Utána megfőzöm annyi vízben, ami ellepi, só, babérlevél, bors. Csinálok rá egy világos ràntást, és a végén szoktam tejfölt is beletenni, rottyan egyet, és kész.
3/10 anonim válasza:
áztatás, főzés, só, babérlevél, pár fokhagymagerezd. rántásba bele, még egy kis fokhagyma (zúzott), cseppnyi - cseppnyi!! - ecet. kész
4/10 anonim válasza:
Én vöröslencséből csinálom. Nem kell áztatni, kb. 15 perc alatt készen van.
Indiai fűszerekkel ízesítem - nyamiiii... :)
5/10 anonim válasza:
Lencsét áztatom pár óráig. Hagymát kevés vajon megdinsztelek, rá a lencsét, felöntöm vízzel, hogy ellepje. Só, bors, mustár, fokhagyma. Ha megfőtt, kiveszek pár kanálnyit, ahhoz hozzáteszek pár kanálnyi tejfölt, összemixelem, aztán visszateszem a többihez. Még egy percig főzöm, aztán kész.
6/10 anonim válasza:
Gyerekkoromban volt varázsfazék társasom (na jó, ma is megvan), úgy főzöm, ahogy abban írják. Nem áztatom, csak átmosom. Só, bors, babérlevél, egy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma. Világos rántás, tejfölt nem rakok bele.
7/10 anonim válasza:
#6: micsoda emlékek! Nekünk is volt! köszi, hogy felidézted! 😁
8/10 anonim válasza:
Nem áztatom, de nagyon átmosom, így is 20-30 perc alatt kész.
Ha van valami füstölt levem a fagyasztóban, akkor azzal felöntöm, ha nincs, akkor csak sima vízzel.
Egy vöröshagymát apróra vágva megdinsztelek és beleteszem, 1-2 babérlevél, 3-4 gerezd fokhagyma belenyomva és só.
Amikor a lencse puha, akkor tejföllel behabarom és ízlés szerint teszek hozzá 10%-os ecetet és kevés kristálycukrot.
Elvileg ez az a recept, ami karamellizált cukorral indul, de nekem ez így kényelmesebb és bevált.
9/10 anonim válasza:
Én vöröshagymát dinsztelek (vagy vöröshagymakrémet használok), ha nincs füstölt levem, akkor egy füstölthús kockát elkeverek a hagymával a zsiradékon, utána rá a lencse vízzel felöntve, kis delikát, 4-5 babérlevél (én nagyban főzöm, mert sokan vagyunk), dupla adag esetén néha még egy füstölt kockát beledobok. Ha megpuhult, világos rántással berántom, ha besűrűsödött, még ecetet teszek bele, ízlés szerint.
10/10 anonim válasza:
SOk jó receptet írtak, én annyit tennék hozzá, hogy ecet helyett egy kiskanál mustár nagyon finommá teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!