Hogy csináljátok a lángost hogy puha legyen?
Én a hagyományos piacos lángost készítem, semmi krumpli.
Ha puhát akarsz, akkor ne nyújtsd vékonyra, ennyi a titok.
#4
- egy kg liszt
- 1 zacskó szárított élesztő, vagy 3 dkg friss
- 5 dl langyos víz
- egy kiskanál kristálycukor
- 2kávésanál só
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és oda öntjük az élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni min. 1 órán át, majd olajos kézzel lángosokat formázunk belőle. Bő olajban kisütjük. Fokhagymával, sajttal, tejföllel lehet ízesíteni.
Két fontos dolgot kell tudni: Mindig langyos, cukros vízben futtassuk fel az élesztőt. Tehát vízben, és nem tejben kell felfuttatni az élesztőt!
A másik fontos dolog, amit sokan elrontanak, hogy olajos kézzel kell a lángosokat formázni. Sokan ott rontják el, hogy lisztezett gyúrótáblán dolgoznak vele, holott a liszt az olajban megég!
A receptem innen van, 100x megcsináltam már, mindig tökéletes.
A fokhagymás kenéshez 1 dl vízhez teszek 1 dl olajat, abba nyomok jó sok fokhagymát és kész.
Köszi 5ös!
Megvan a szombati kajám 😄
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!