Hogy csináljatok a grizes tésztát ?





Pedig az egyforma, ha suli, ha otthon, mert annyira egyszerű a recept.Legfeljebb a különbség, hogy zsír vagy olaj és hogy mennyire van megpirítva. A menzás alig van pirítva.
Ízlés szerinti mennyiségű grízt megpirítasz zsiradékon, felöntöd vízzel és kevergetve elfőzöd. Először kevesebb víz és töltögetsz utána, míg a gríz már megfőtt.
Ebbe beleszeded a sós vízben kifőzött széles metéltet és kész.
Házi barack vagy málnalekvárral a legfinomabb, de a menzán biztos nem ilyet tettek rá.




















Még egy praktika, ha bepárolódott a gríz, (fedő alatt) akkor az "beáll" mint a gerely, tehát viszonylag nehéz elkeverni a tésztával, ezért én úgy csinálom, hogy mikor bepárolódott, felszívta az összes vizet (2-szeres mennyiségű ugyanúgy mehet rá, mint a rizsre, és forró víz)
szóval utána a belekeverem a porcukrot, amitől -ahogy eloldódik benne- elfolyósodik az egész, és könnyedén el lehet keverni a tésztával.





Forró a tészta, ahogy kifott,
És raontom a csak megpiritott grizt.
Lefedem,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!