Csibe comból mit készítsek? Ezekből milyen ebédet tudok ki hozni, kezdő vagyok még nincsenek jó kis tippjeim. nem baj ha bonyolult az étel
rántott, sült combon kívül, valami jó recept ami 2 napig el áll.
holnap nincs kedvem főzni
van itthon lapka sajt, 5db tojás, liszt, olaj, hagyma, krumpli, egy nagy tejföl, tej, fokhagyma, fűszerek, 1 db karalábé, 2 db tök, parizer, tészta, virsli, egy nagyon pici sajt, vaj, margarin, túró, leveles tészta,
ezekből kéne valami jó kis ebéd
töltött csirkecomb + krumplifőzelék
karalábéfőzelék + csirkepörkölt
tejfölös csirkepaprikás + rizs/tészta
Csinálhatsz paprikás csirkét így:
Paprikás csirke
Hozzávalók: 1,5 kg csirkehús, 1 hagyma, 1 paprika, fűszerpaprika, köménymag, 1 kis tejföl, kevés liszt, só.
Elkészítése: Pirítsunk olajon reszelt hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott paprikát. Szórjuk meg fűszerpaprikával, öntsük fel vízzel, majd tegyük bele a csirkedarabokat. Tehetünk bele köménymagot is, majd főzzük legalább 1 órán át. Ha megfőtt, vegyük ki a csirkét, a szaftot turmixoljuk át, és habarjuk be liszt és tejföl keverékével. Főtt tésztát vagy nokedlit keverhetünk a szaftba.
vagy:
Kakukkfüves pirított csirkecomb burgonyával
Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, 2 ek. olívaolaj, 10 dkg hagyma, 3 gerezd fokhagyma, kakukkfű, citromlé, só, borsikafű, 3 ek. zsírszegény tejszín, 60 dkg burgonya,
Elkészítése: A lebőrözött combokat 1 ek. olajon pirítjuk, majd az edényből kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a reszelt hagymát, sózzuk, majd felöntjük pici vízzel, megszórjuk borsikafűvel, kakukkfűvel. Visszahelyezzük a combokat és fedő alatt készre főzzük, a végén hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. Egészben főtt burgonyával tálaljuk, melyet 1 ek. olajon megpirítjuk, kakukkfűvel meghintjük.
Vagy:
Falusi csirkerakottas
Hozzávalók: 40 dkg lebőrözött csirkecomb és mell vegyesen, 60 dkg vékony karikákra vágott burgonya, 5 dkg felkockázott húsos szalonna, 20 dkg felkarikázott sárgarépa, 15 dkg szeletelt hagyma, 1,5 dl barna sör, 1 ek. vaj, 2-2 szál kakukkfű és rozmaringág, 2 babérlevél, só, bors.
Elkészítése: A húsokat a teflonban lepirított szalonnán aranybarnára sütjük. Egy fedeles sütőedény aljára burgonyakarika-sort fektetünk. Erre kerülnek a pirított csirkehúsos darabok, a szalonnakockák, a kakukkfű- és rozmaring ágacskák valamint a babérlevél. Ráterítjük a szeletelt hagymát, a répát, majd burgonyával zárjuk a rétegezést. Minden rézeget sózunk, borsozunk. A tetejére helyezzük a darabolt vajat, majd a sörrel meglocsoljuk. Fedő alatt 180°-os sütőben 1 órán át, majd 10 percig fedő nélkül sütjük.
Ezek egyébként diétás kaják, én ilyesmiket eszek.
Remélem tudtam segíteni:)
Vegyél egy Knorr fokhagymakrémleves port.
A combokról húzd le a bőrt, és fűszerezd meg, majd hagy állni egy órát.
A port öntsd egybe a nagy doboz tejföllel és keverd el.
Majd egy jénaiba rakd bele a combokat és öntsd rá ezt a tejfölös kulimászt+egy kis vizet..Majd süsd meg, először párolsd fólia alatt és utána csak simán.
Az egyik legjobb kaja, pedig én már mndent tudok sütni, nem vagyok kezdő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!