Mikor kell rács a kukta aljába?
Figyelt kérdés
Elvileg a leégést gátolná, és nem szeretnék leégetni semmit benne. Új kuktáról van szó, rozsdamentes acélból van. Egyáltalán le tud égni benne bármi is?2020. dec. 20. 09:53
1/3 anonim válasza:
Még sose tettem bele rácsot. Pároló betétem van, ha zöldségeket akarok párolni.
Mivel úgyis kell bele adott mennyiségű folyadék, szerintem nem kell rács. Nem fog (nem tud) leégni semmi.
2/3 anonim válasza:
Valójában az olyan ragadós húsok, mint pl. a csülök, vagy köröm, ha úgy főzzük őket, hogy közben nem mozgatjuk, szeretnek oda ragadni az edény aljára. Könnyebb a rácsot tisztítani, mint a fazék aljáról kapirgálni az odaragadt bőrt.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen, a pároló betét jó arra is, hogy a nagyobb darab hús ne érintkezzen közvetlenül a kukta aljával. Valaki használja, valaki nem. Nem találtam erre vonatkozó "szabályt".
Én is épp a csülökre gondoltam. Fazékban is gyakran leragad. Marhapörivel avattam fel, azzal nem volt gond.
Köszönöm a válaszokat!
2020. dec. 20. 18:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!