Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor kell rács a kukta aljába?

Mikor kell rács a kukta aljába?

Figyelt kérdés
Elvileg a leégést gátolná, és nem szeretnék leégetni semmit benne. Új kuktáról van szó, rozsdamentes acélból van. Egyáltalán le tud égni benne bármi is?

#rács #kukta #Párolókosár
2020. dec. 20. 09:53
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Még sose tettem bele rácsot. Pároló betétem van, ha zöldségeket akarok párolni.


Mivel úgyis kell bele adott mennyiségű folyadék, szerintem nem kell rács. Nem fog (nem tud) leégni semmi.

2020. dec. 20. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Valójában az olyan ragadós húsok, mint pl. a csülök, vagy köröm, ha úgy főzzük őket, hogy közben nem mozgatjuk, szeretnek oda ragadni az edény aljára. Könnyebb a rácsot tisztítani, mint a fazék aljáról kapirgálni az odaragadt bőrt.
2020. dec. 20. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, a pároló betét jó arra is, hogy a nagyobb darab hús ne érintkezzen közvetlenül a kukta aljával. Valaki használja, valaki nem. Nem találtam erre vonatkozó "szabályt".

Én is épp a csülökre gondoltam. Fazékban is gyakran leragad. Marhapörivel avattam fel, azzal nem volt gond.

Köszönöm a válaszokat!

2020. dec. 20. 18:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!