Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A felkockázott újkrumplit...

A felkockázott újkrumplit mennyi ideig főzöd kuktában?

Figyelt kérdés
Személyes tapasztalat érdekel, nem linkek. Köszi!

2020. aug. 1. 15:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én csak héjában szoktam a krumplit kuktában főzni, de gondolom, hogy a forrástól számított 10-15 perc bőven elég neki.
2020. aug. 1. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg felkockázod, akkor talán 5-10 perc.
2020. aug. 1. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem teljesen felesleges kuktában rakni.
2020. aug. 1. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
69%
Normál edényben 10-15 perc. És tök puha. Sztem ehhez nem kell kukta.
2020. aug. 1. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
73%
Minek kellene hozzá a kukta? Normál lábasban párolva pár perc alatt szétesik.
2020. aug. 1. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Úgy látszik, hogy sok hozzászóló itt nem volt tisztában azzal, hogy a kukta használatának milyen előnyei vannak.

Aki pedig nem tud válaszolni a kérdésre, miért ír? Nem az volt a kérdés, hogy nektek fazékban hány perc alatt fő meg. Az sem, hogy feleslegesnek tartjátok-e.

Hazugságokra pláne nem vagyok kíváncsi: "Normál lábasban párolva pár perc alatt szétesik."


A kuktában főzés sokkal EGÉSZSÉGESEBB. Talán ezzel kapcsolatban, ha elgondolkoznak azok, akik a normál edényről írnak a kukta kérdésnél, megértés születhet.


A kuktában nagyon magas a nyomás. Bizonyos ételekben található antitápanyagok káros hatása megszűnhet magas nyomás alatt.


Arról sem hallottatok, hogy sokkal ízletesebbek a zöldségek, egyebek kuktában főzéskor?


És még sorolhatnám! Szóval egy kuktás kérdésnél teljesen off egyébről írni.


Tessék, hátha lesz, aki még megérti:

"A kuktafazék nagy segítséget jelent a háziasszonyoknak a konyhában. A kukta egy jó minőségű fémből (pl. nemesacél) készült, vastag falú, szorosan lezárható főzőedény. E tulajdonságai lévén képes arra, hogy 100 százalékosan magában tartsa a forralás során keletkező vízgőzt, a kuktában lévő ételek pedig ebben a nagyon magas hőfokú (legalább 120 °C) gőzben párolódnak és főnek meg. A kuktában történő főzésnek számos előnye van: a magas hőmérsékletnek köszönhetően rövidebb idő alatt és kevesebb energia felhasználásával készülnek el az ételek, amelyek csak a gőzzel érintkeznek, ezért nem távozik el belőlük annyi vitamin és ásványi anyag, mint a hagyományos edényben való főzés során, továbbá a kukta lezárhatósága miatt a konyhában kevesebb lesz a szag és a gőz. A kukta kiválóan alkalmas hosszú főzési időt igénylő ételek (pl. marhahús) elkészítéséhez, de leveseket, főzelékeket is főzhetünk benne, zöldségek párolására is kitűnő eszköz."

2020. aug. 6. 13:08
 7/12 A kérdező kommentje:
#1, #2. Köszönöm!
2020. aug. 6. 13:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
4-5 perc alatt megfő.
2020. aug. 6. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi! (Amúgy időközben kipróbáltam többféle krumplin, többféle méretben.)
2020. aug. 6. 14:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9

Bocs, és neked is 4-5 perc lett?


Engem az is érdekelne, hogy hogyan nyitod akkor ki? esetleg hideg vízbe állítod?

2020. okt. 31. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!