A felkockázott újkrumplit mennyi ideig főzöd kuktában?
#10. Hát, az én tapasztalatom az, hogy a következőktől is függ, hogy mennyi idő alatt készül el:
- milyen a tűzhely (gáz, üvegkerámia, elektromos hagyományos, indukciós)
- a kukta mérete
- mennyi zöldség van a kuktában
- mikori a termés (krumpli esetében például újkrumpli vagy ókrumpli)
- a krumpli fajtája (van sütésre alkalmas, van főzésre alkalmas, ezekre érdemes odafigyelni vásárláskor).
Így konkrét főzési időt nem tudok neked mondani, mert ahhoz az összes tényezőt figyelembe kell venni.
Javaslom, hogy próbálgasd és a tapasztalatod alapján főzz.
Érdemes leírni, hogy mi vált be vagy mi nem, hogy legközelebb tudj mihez viszonyítani.
Kimaradt: nem szoktam hideg vízbe állítani a kuktát, hanem megvárom, amíg kinyitható.
Nem tudom, hogy neked milyen típusú a kuktád. Van többféle abból is.
Amúgy nem kell sokáig várni, viszonylag hamar ki lehet nyitni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!