Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hajdina főzési ideje kuktában...

Hajdina főzési ideje kuktában mennyi?

Figyelt kérdés
Hányszoros mennyiségű vízzel készíted?

2020. júl. 16. 13:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
Kukta nélkül, sima forrásban lévő kétszeres vízben kb. 10 perc. Nem éri meg kuktával vacakolni vele.
2020. júl. 16. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Mi lenne, ha arra válaszolnál, ami a kérdés?


Fazékban már nagyon sokszor főztünk hajdinát és nem 10 percre főzési ideje.

De egyébként sem ez a kérdés!

Éppen amiatt nem, mivel fazékban már rengetegszer készítettük.


A kuktában főzés pedig abszolút nem "vacakolás"! És sokkal egészségesebb úgy a kaja.


Kérem, olyan ember írjon, aki a kérdésre tud válaszolni!

2020. júl. 16. 14:00
 3/14 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem se érdemes kuktában, nekem 20 perc megfőzni, 1 csésze hajdina, 2 csésze víz, ha muszáj a kukta akkor 5 percre tedd be.
2020. júl. 16. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Fazékban mi is 17-20 percig szoktuk főzni.

Nem muszáj a kukta, de nagyon jó.

Hüvelyeseket, gabonaféléket, álgabonákat több szempont miatt is érdemes kuktában főzni, nem csak az időtényező miatt! Egészségesebb. Így olvastam, hallottam.

2020. júl. 16. 14:58
 5/14 anonim ***** válasza:
69%
Én sok gabonát kuktában főzök: barnarizs, árpa pl., de kölest és hajdinát fazékban szoktam és mindenki más is a környezetemben, gondolom azért, mert nagyon hamar megfőnek, a kuktában hamar leégne.
2020. júl. 16. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy leégne. Fehér rizst már készítettünk kuktában, az sem égett le. Hasonló lehet az elkészítési idő. Ez csak most jutott eszembe! ☺


A fehér rizst pár éve kiiktattuk az étrendünkből és nem jutott eszembe... 😳


Kölest szerintem nem szabad kuktában főzni! Aprószemű.

2020. júl. 16. 16:27
 7/14 A kérdező kommentje:
#5. Akkor a barna rizses kérdésemhez írhatnál! ☺
2020. júl. 16. 16:30
 8/14 A kérdező kommentje:
2020. júl. 16. 16:49
 9/14 A kérdező kommentje:

Ha valaki mást érdekel a téma, itt találtam egy jó összefoglalást:


[link]


Egyébként minden hüvelyest és gabonát érdemes kuktában készíteni, amit szabad.


Tiltottak a felhabzók (pl sárgaborsó) és az olyan apró méretűek, mint pl a köles.


Nem a főzési idő rövidítése miatt érdemes ezeket MAGAS NYOMÁSON hőkezelni, hanem az antitápanyagok semlegesítése miatt. Lásd: fitinsav, lejtőn.


Akinek bármilyen betegsége van vagy volt már valaha, neki érdemes ezekről tudnia.

2020. júl. 16. 19:25
 10/14 A kérdező kommentje:

Javítás: nem "lejtőn", hanem lektin. 😁


Autocorrect...

2020. júl. 16. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!