Hajdina főzési ideje kuktában mennyi?
Mi lenne, ha arra válaszolnál, ami a kérdés?
Fazékban már nagyon sokszor főztünk hajdinát és nem 10 percre főzési ideje.
De egyébként sem ez a kérdés!
Éppen amiatt nem, mivel fazékban már rengetegszer készítettük.
A kuktában főzés pedig abszolút nem "vacakolás"! És sokkal egészségesebb úgy a kaja.
Kérem, olyan ember írjon, aki a kérdésre tud válaszolni!
Fazékban mi is 17-20 percig szoktuk főzni.
Nem muszáj a kukta, de nagyon jó.
Hüvelyeseket, gabonaféléket, álgabonákat több szempont miatt is érdemes kuktában főzni, nem csak az időtényező miatt! Egészségesebb. Így olvastam, hallottam.
Nem hiszem, hogy leégne. Fehér rizst már készítettünk kuktában, az sem égett le. Hasonló lehet az elkészítési idő. Ez csak most jutott eszembe! ☺
A fehér rizst pár éve kiiktattuk az étrendünkből és nem jutott eszembe... 😳
Kölest szerintem nem szabad kuktában főzni! Aprószemű.
Ha valaki mást érdekel a téma, itt találtam egy jó összefoglalást:
Egyébként minden hüvelyest és gabonát érdemes kuktában készíteni, amit szabad.
Tiltottak a felhabzók (pl sárgaborsó) és az olyan apró méretűek, mint pl a köles.
Nem a főzési idő rövidítése miatt érdemes ezeket MAGAS NYOMÁSON hőkezelni, hanem az antitápanyagok semlegesítése miatt. Lásd: fitinsav, lejtőn.
Akinek bármilyen betegsége van vagy volt már valaha, neki érdemes ezekről tudnia.
Javítás: nem "lejtőn", hanem lektin. 😁
Autocorrect...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!