Ha ez a karácsonyi menü, és 24.ére tervezed, szerintem el lehet kezdeni hamarabb.
Mézes az eláll jó sokáig, ha nagy mennyiséget készítesz, azt már pár nap múlva el is kezdheted.
Töltött káposztát is 1-2nappal előtte, hogy ne 1 nap alatt kapkodj mindennel.
A likőr is, ha házi készítésű napokkal előtte meg tudod csinálni.
24.ére meg marad a süti.:)
2020. dec. 15. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 A kérdező kommentje:
A töltött káposztát kari előtt és utánra gondoltam. Menü ötletem nincs. Halászlevet nem szeretjük annyira. Otthon rántott pontyot szokott csinálni anyukám krumplisalival, de most valami mást szeretnék.
2020. dec. 15. 17:27
3/9 anonim válasza:
A likőrt csináld meg mielőbb, az eláll egy darabig. Pezsgőkrémes sütit nem ismerek, de gyanítom, hogy pár órát jó, ha hűtőben áll fogyasztás előtt, ezt be kell kalkulálni, lehet, hogy előző nap érdemes megcsinálni. A mézeskalácsot 4-5 nappal korábban készítsd el (ha olyan a recept). Kezdőként a töltött káposztára, két főre, számolj úgy 4 órát, annyi idő alatt azért készen leszel.
2020. dec. 15. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Menü? Ötletek:
pulyka vagy bármilyen sült, pörkölt, esetleg előző napon elkészített hidegtál, net-en találsz kismillió ötletet hozzá, hogy mi legyen rajta, de lehet esetleg "disznótoros" hurka-kolbász-pecsenye párolt káposztával, majonézes krumpli salátával.
Ha nem akarsz húslevest, egy marék sertés combbal, vagy csirke aprólékkal finom a palóc leves, vagy készíthetsz bármilyen gyümölcslevest
2020. dec. 15. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Kaposztat megsporolhatod ha vendegsegbe mesz ... mindenhol kaposztaval fognak megkinalni.
2020. dec. 15. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
5: nem baj, nagyon szeretem úgy érzem tudnám enni egy hétig😂
2020. dec. 15. 21:25
7/9 anonim válasza:
Szerintem nekiállhatsz már most a mézeskalácsnak, nekem minél többet áll, annál puhább és finomabb szokott lenni. A töltött káposzta is olyan, hogy ha hagyod állni egy-két napot akkor összeérnek benne az ízek és úgy még finomabb. Jó készülődést kívánok!
2020. dec. 16. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Én idén karácsonykor halászlevet és narancslevest csinálok. Szenteste halászlé másnapra elfogy általában úgyhogy utána narancsleves. Lesz rántott harcsa, sajttal töltött rántott hús, férjemnek krumplipürèvel és lila káposzta salival, nekem is káposzta salival és mellé egy bébi spenótos,madarsalatas soszka saláta (cukorbeteg vagyok), mákos diós beigli. Karácsony napján zserbot sütők vagy Rákóczi túrós pohár krémet csinálok,valamint töltött csirkecombot, baconos- zöld fűszeres juhturoval töltött gomba lesz maradék salival és krumpli salival, és megsütom edesanyam sajtos rudjait. Ezeknek elégnek kellenek lenni egész karácsonyra és utána vasárnapra is
2020. dec. 18. 03:57
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
Ha a halat nem akarod rántani, lehet a szeletek paprikás lisztbe forgatva, natúr sütni, egy kis majonézes krumpli salátával, amiben a hagyma kicsit domináns. Vagy készíthetsz a halból rácpontyot is, amit akár előző nap összeraksz, és csak bedugod a sütőbe.
Esetleg sertés csülök Pékné módra, vagy zsebes karaj, ha valami sültet akartok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!