Mit süssek-főzzek teljes kiőrlésű lisztből?
Anyósom az armaggeddonra való tekintettel bevásárolt tartós élelmiszerből. Szerencsére mindenkinek. Kaptunk vagy fél karton teljes kiőrlésű lisztet, nehogy éhen haljunk, mert mi felelőtlenek vagyunk és nem vásároltunk be rendesen karantén esetére.
Nem hasznalok teljes kiőrlésű lisztet, de nyitott vagyok rá, hogy elhasználjam, ha valaki meg tudja mondani, hogy mit érdemes belőle készíteni. A palacsinta és a nokedli nem vált be.
Igaza van az 1-nek, csak rendes liszttel keverve működik jól.
Én próbáltam belőle pitét, mit ne mondjak, kezelhetetlen volt a tészta és pocsék a végeredmény.
Én pizza tésztába meg pitét be sajtos rúdba is szoktattam belekeverni 1/3 ad arányba. Hájas tésztához is szoktam használni. Amerikai palacsintába is szoktam keverni.
De nekem nokedlibe keverve sem íz lett...
Szerintem is fehér liszttel érdemes keverni, úgy hogy legalább a fele fehér.
De érdekes, egyszer én is csináltam belőle nokedlit és nem csak nekem ízlett, hanem a finnyás családomnak is. Pedig ahogy elsőre megkóstoltam, azt hittem a fejemhez vágják majd, de nem így lett.
Egyébként én olyasmiben gondolkodom még, hogy pl májgombóclevesnél a májhoz fogok belőle tenni, meg más gombócos leves esetén a búzadara és liszt egy részét fogom ezzel helyettesíteni. (Nekem is van otthon némi felesleg:))
Azt gondolom, hogy én visszaadnám neki, hogy használja el.
Nem használom, és nem is tartom egészséges élelmiszernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!