Teljes kiőrlésű rozslisztből és Graham lisztből vegyesen lehet kenyeret sütni?
Figyelt kérdés
Esetleg akinek van tapasztalata, receptje és szívesen megosztaná. Gázsütőben vagy kenyérsütőben is elkészíthető lehetőséget keresek. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!2016. júl. 12. 17:54
1/4 anonim válasza:
Szörnyen kemény kenyeret fogsz ebből kapni. A boltokban kapható "teljes kiőrlésű" pékáru is csak kb. 20 % teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz. 50%-ig lehet elmenni, ha fehér kenyérhez hasonló állagú kenyeret szeretnél. Én a helyedben úgy csinálnám, hogy 30% teljes kiőrlésű, 20% rozsliszt és 50% fehér liszt. Persze csinálhatod akár az egészet teljes kiőrlésűből, ha szereted a keményebb pékárut.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ezt olvastam több oldalon is, de gondoltam hátha. Amúgy azért egy próbát teszek, kíváncsiságból.
2016. júl. 12. 19:18
3/4 anonim válasza:
Én is változtattam az arányon: fehér búzaliszt és rozsliszt, az utóbbi javára, de nem volt a kenyér állaga megnyerő. Morzsálódott és "súlyos" volt. Én gázsütőben, cserépedényben sütöttem, de mivel egészséges, nem érdekelt az állaga. S mivel magam sütöttem, ízlett is, de a következőkben megtartottam a régi arányt.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen engem is az egészségesebb táplálkozás késztet ebbe az irányba. Köszönöm a választ!
2016. júl. 12. 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!