Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Teljes kiőrlésű rozslisztből...

Teljes kiőrlésű rozslisztből és Graham lisztből vegyesen lehet kenyeret sütni?

Figyelt kérdés
Esetleg akinek van tapasztalata, receptje és szívesen megosztaná. Gázsütőben vagy kenyérsütőben is elkészíthető lehetőséget keresek. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
2016. júl. 12. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Szörnyen kemény kenyeret fogsz ebből kapni. A boltokban kapható "teljes kiőrlésű" pékáru is csak kb. 20 % teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz. 50%-ig lehet elmenni, ha fehér kenyérhez hasonló állagú kenyeret szeretnél. Én a helyedben úgy csinálnám, hogy 30% teljes kiőrlésű, 20% rozsliszt és 50% fehér liszt. Persze csinálhatod akár az egészet teljes kiőrlésűből, ha szereted a keményebb pékárut.
2016. júl. 12. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Ezt olvastam több oldalon is, de gondoltam hátha. Amúgy azért egy próbát teszek, kíváncsiságból.
2016. júl. 12. 19:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is változtattam az arányon: fehér búzaliszt és rozsliszt, az utóbbi javára, de nem volt a kenyér állaga megnyerő. Morzsálódott és "súlyos" volt. Én gázsütőben, cserépedényben sütöttem, de mivel egészséges, nem érdekelt az állaga. S mivel magam sütöttem, ízlett is, de a következőkben megtartottam a régi arányt.
2016. júl. 12. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen engem is az egészségesebb táplálkozás késztet ebbe az irányba. Köszönöm a választ!
2016. júl. 12. 20:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!