Bejgli lefagyasztás után is finom, nem veszít sokat az élvezeti értékéből?
Készen nem fagyasztanám le.
Azt csinálnám, hogy összeállítás után egyből fagyasztanám, amikor kell, akkor pedig kiveszem, szobahőmérsékleten kiolvasztom, megvárom, hogy keljen és utána sütöm.
Nyugodtan fagyaszd le készen, én minden évben lefagyasztom.
Először féltem, mert anyósommal azon gondolkodtunk, hogy a mák nem fog-e megkeseredni, de nem keseredett. Kb. 4 hónap volt a legtovább, amíg le volt fagyasztva, kiolvasztva semmi különbség nem érzett.
Annyi, hogy lassan kell olvasztani, tehát ne tedd a mikróba, mert kiszárad nagyon, egész kemény lesz. Én kivettem, és kiraktam a konyhapultra este, reggel teljesen jó volt.
Nyugodtan le lehet fagyasztani, de teljesen fölösleges.
A beiglit eredetileg hetekkel elöbb készítették el, és fóliába légmentesen becsomagolva hüvös helyen tárolták az ünnepekig, mert akkorra értek össze az ízei és úgy lett tökéletes.
Fagyasztani csak akkor érdemes, ha kifejezetten meleg lakásod van, mert ott könnyebben megszárad.
Fagyaszthatod sütés elött is, de akkor nem sokat nyersz idöben, meg lehet az elkészült sütit is fagyasztani, de cask akkor, ha tényleg rendesen be tudod csomagolni, meg kellöen tiszta a fagyasztó. (BOcs, nem megsérteni akarlak, de sok embernél azért lesz rossz a kiolvasztott valami, mert "hütöszaga" van a fagyasztónak, ami a nem megfelelö tisztaságra vezethetö vissza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!