Lehet palacsintát készíteni ásványvíz vagy szódda nélkül? Kellene egy jó recept.
Én csináltam már csapvízzel is próbaképpen, és nem volt különbség a többivel szemben.
Olyat is próbáltam hogy fele tej, fele víz, az is ugyanolyan jó lett.
Soha nem rakok bele
Mindig csak tejet
Én:
Ahány tojás, annyiszor 10 dkg liszt, csipet só, vaníliás cukor.
A tejet úgy szoktam kalkulálni, hogy mondjuk 3 tojás, 30 dkg liszt és 6 dl tej. Ha 4 a tojás, 40 dkg liszt és 8 dl tej.
Ennyit készíts oda és apránként keverd hozzá a tejet, a sűrűségét te döntöd el!
Nálam még bevált, hogy amikor össze van keverve a palacsintatészta, hagyom fél-háromnegyed órát állni, akkor felkavarom és érezhetően sűrűbb lesz. Mivel mi a vékony palacsintákat szeretjük, teszek hozzá még tejet (rendszerint a kimértből még marad, de lisztfüggő, ha kell még tej, nyugodtan öntök hozzá) és így születnek a vékony, puha palacsintáim.
#3
Nem írtad el a 2 liter tejet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!