A növényi eredetű szilárdító anyagok vagy a zselatin az egészségesebb?
Teljesen mindegy.
Divat mostanság szidni a zselatint - holott a legtöbb ember sokkal több olyan anyagot elfogyasztott már életében - pl. húslevesben, vagy más ételben - amiből a zselatin készül.
Az állati eredetű zselatinnak rendkívüli élettani hatása van.
Nem véletlen, hogy a porckopás egyre nagyobb népbetegség.
Mint ahogyan az sem véletlen, hogy a paraszti világban, ahol még ösztönösen éltek az emberek, megvolt az étkezésnek is a kultúrája.
A karácsony előtti disznóvágásoknál mindent feldolgoztak, a bőrös, csontos húsrészekből készült kocsonyát ették ebben az időszakban, ami be is ivódott a szervezetükben, visszaépítve a nyári munkákban lekopott porcokat.
Aztán jött a 40 napos böjt, amikor a sok-sok ünnepi időszakban (karácsonytól farsangig) elfogyasztott disznóság után a test kicsit megkönnyebbült.
Kieg: mielőtt valaki jönne azzal, hogy az agar agar valami vegyi anyag, megjegyzem, hogy csak alga. Alacsony kalória, nincs benne zsír, és növényi.
Mondjuk drága is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!