Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lett kőkemény az omlós...

Mitől lett kőkemény az omlós helyett?

Figyelt kérdés
Islert szerettem volna megpróbálni. Recept szerint összegyúrtam a hozzávalókat, betettem a hűtőbe majd kiszaggattam. Megsült, lekvárral összeragasztottam, de már a lekvárkenés résznél kőkemény volt. Becsokiztam és hűtőbe raktam, holnap kiderül marad e kemény. De nagyon olyan érzésem van hogy kemény marad. Miért ronthattam el ezt az egyszerű sütit?
2020. nov. 25. 18:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Jéghideg vajjal morzsoltad el az elején a lisztet?
2020. nov. 25. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
75%

Hogy szól a recept?

250 porcukorhoz 500 margarin és 750 liszt kell. Ez az alap linzertészta recept. Ehhez természetesen tehetsz citrom/narancs héjat, vaníliás cukrot.

A csokizással érdemes várni egy napot mert a tészta felszívja a lekvár nedvességét és változik a térfogata, ami azt eredményezi hogy megrepedhet a csoki.

2020. nov. 25. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
85%

Mi a recept, amit használtál?


Amúgy nem feltétlenül baj, ha kemény sütés után (túlsütni nem szabad, csak épp hogy legyen egy minimális színe, nekem kb 6-7 perc), a lekvár fel fogja puhítani, csak tedd dobozba vagy folpakkozd le.

2020. nov. 25. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A linzer mindig kemény eloször,majd megpuhul.
2020. nov. 25. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
82%

Csakis vajjal csinálom, kb. ez a recept. IGen, X mennyiségű liszthez kétharmad annyi vaj kell hozzá, és lehetőleg még dió vagy mandula is.


[link]

2020. nov. 25. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez is jó recept, de én vajjal csinálnám...


[link]

2020. nov. 25. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Vaj, porcukor, liszt, darált dió, ez volt a tészta receptje. A vaj nem volt hideg.
2020. nov. 25. 19:12
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha lágy vajat használok, és úgy hűtöm vissza a tésztát, más állaga lesz, mintha eleve jéghideg vajjal morzsolnám el a lisztet.
2020. nov. 25. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:
Kiderül holnap milyen lesz, ez volt az első próbálkozás. Ha viszonylag puha lesz és elfogadható akkor legközelebb nagyobb kedvvel állok hozzá.
2020. nov. 25. 19:50
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a lekvártól tuti meg fog puhulni.


Nekem a sima linzerkarika is nagyon hamar átpuhul, az én ízlésemhez képest túlságosan is!

2020. nov. 25. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!