Mitől lett kőkemény az omlós helyett?
Hogy szól a recept?
250 porcukorhoz 500 margarin és 750 liszt kell. Ez az alap linzertészta recept. Ehhez természetesen tehetsz citrom/narancs héjat, vaníliás cukrot.
A csokizással érdemes várni egy napot mert a tészta felszívja a lekvár nedvességét és változik a térfogata, ami azt eredményezi hogy megrepedhet a csoki.
Mi a recept, amit használtál?
Amúgy nem feltétlenül baj, ha kemény sütés után (túlsütni nem szabad, csak épp hogy legyen egy minimális színe, nekem kb 6-7 perc), a lekvár fel fogja puhítani, csak tedd dobozba vagy folpakkozd le.
Csakis vajjal csinálom, kb. ez a recept. IGen, X mennyiségű liszthez kétharmad annyi vaj kell hozzá, és lehetőleg még dió vagy mandula is.
Egyébként a lekvártól tuti meg fog puhulni.
Nekem a sima linzerkarika is nagyon hamar átpuhul, az én ízlésemhez képest túlságosan is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!