Mit csinálok rosszul az olajos sütésnél?
Akármit csinálok, amit olajba kell tenni, legyen az sült krumpli vagy más mirelit étel, amint belerakom az első sütnivaló adagot az olaj kirobban a serpenyőből és az egész konyha úszik benne. Már ott tartok, hogy nem is merek ilyeneket sütni, mert utána órákig sikálhatom erős vegyszerekkel a bútorzatot, padlót, sütőt.
Elegem van! Mit csinálok rosszul?
5-ös vagyok! Igaz, hogy nem annyira szájbarágósan, mint a 10-es, de ugyanezt írtam én is. Márpedig ez így működik, és nem lesz még födő nélkül sem tele a konyha olajjal. Azért van a tűzhelyen a fokozat, hogy szabályozzuk a hőfokot!!
Amint látható, tisztességgel lepontoztak a többiek. Lelkük rajta. Attól én még jól alszok, max. a kérdező még ezek után sem fog tudni krumplit sütni. De ez már az ő baja, ha hisz a "segítőkész lepontozók" aktív munkájának. :))
5-ös vagyok! Köszi, hogy visszapontoztatok. Megnéztem a toplistát a kategóriában, aki jelenleg az első, annak van a "pontok értékelésért" jelenleg a legtöbb mínusza, vagyis ha egy választ a józan többség helyesnek ítéli, ő arra is lefelé pontoz... az összesített toplistában (vagyis az összes téma értékelése nyomán) közel 250 mínuszt pontozott össze magának.
Ha következetesen ellenpontozzuk, az általuk lehúzott válaszokat, előbb-utóbb abbahagyják, mert akkor az ő mínusz-pontjaik, csak lefelé sorolják őket a ranglistán... majd csak megunják. Nyomjuk le őket! Mi is össze tudunk fogni, nemcsak ők!
Javaslom a lepontozóknak, hogy tegyék azt , amit én. Csak felfelé pontozok. Ha nem tetszik, akkor nem pontozok.
Hányszor látok olyat,hogy lepontoz, aztán a későbbi hozzászólások fényében már visszavonná, de azt meg nem lehet.
A krumpli-t tényleg forró olajba kell tenni, de valószínű, hogy túl forró az olajod, vagy túl vizes a krumplid. Vannak nagyon nagy nedvességtartalmú krumplik is, próbálj másikat.
De egyszerű, kipróbálod hideg olajjal indítani és azonnal meglesz a tapasztalatod.
Egyébiránt én mindig megjegyzem a krumpli nevét is , ha valami gond van, akkor azt legközelebb nem veszem, ha meg nagyon jó, akkor keresem azt a típust.
Kedves Kérdező!
Senki sem úgy született, hogy már profi szakács volt. Rengeteg kudarc, és főleg gyakorlás áll mindenki főzőtudománya mögött.
Nem véletlen a mondás: amit főztél, edd meg! Mert csak akkor fogod tudni megtanulni, hogy legközelebb!! ebből-abból többet vagy kevesebbet kell tenni, vagy éppen odaégett, tehát arra vigyázni, hogy... és így tovább! Az nem megoldás, hogy végképp leteszed a fakanalat, azért mert legelőször nem sikerült. Ha tudnád, hogy én legelőször milyen pásztor tarhonyát főztem???? :))))
Könyörgöm, ki írta, hogy HIDEG olajban próbáld...???
SENKI!!!
Úgyhogy legfeljebb a saját fejedre húzhatod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!