Mit csinálok rosszul az olajos sütésnél?
Akármit csinálok, amit olajba kell tenni, legyen az sült krumpli vagy más mirelit étel, amint belerakom az első sütnivaló adagot az olaj kirobban a serpenyőből és az egész konyha úszik benne. Már ott tartok, hogy nem is merek ilyeneket sütni, mert utána órákig sikálhatom erős vegyszerekkel a bútorzatot, padlót, sütőt.
Elegem van! Mit csinálok rosszul?
Túl forró az olaj.
Használj fedőt.
Felteszed az olajat és amikor úgy gondolod, hogy melegszik, beledobsz 1 db krumplit. Azon fogod látni, hogy hol tart az olaj a melegedésben. Ekkor marékkal, a kezedet közel tartva az olajhoz, finoman bele engedsz egy adagot, majd a következőt, hogy lazán fürödjön a krumpli az olajban. Amikor jónak találod, akkor kiszeded, de a lángot ilyenkor csökkented, hogy ne hevüljön feleslegesen!
Közelről, finoman mehet a következő maréknyi, majd még egy,... nem tudom mekkora a serpenyőd, és most teszed megint az olajat nagy lángra!
Na jó, akkor én innen kiszálltam!
HOL ÉS MELYIKÜNKNÉL OLVASTAD, hogy hideg olajba kell beletenni a krumplit?
6-os voltam
Nem hideg olajról beszélnek, egyem a szíved...!!160-180 fokosról! Szerintem az olajad is kevés meg a serpenyőd is kicsi. Ha nagyobb adag olajban sütsz, állandóbb a hőmérséklete. Nagyobb adag olajban az ételt is könnyebb forgatni.
Na! Fölteszed az olajat ( hogy mennyit az attól függ, hogy mit sütsz) egy nagyobbacska lábasba a közepes nagyságú gázrózsára. Pár perc múlva beleraksz egy darab krumplit vagy ha rántott cucc, akkor pár szem morzsát vagy ahogy írták a falánál hegyét. Ha szép csöndben gyöngyöz, akkor belerakhatod a sütnivalót. Ha nem nagyon csinál semmit, akkor még vársz. Ha nagyon sül vedd egy fél percre takarékra utána rakod bele az ételt. Ha sül a kaja, egy fél perc múlva lejjebb veszed a gázt. Ha szeded ki, akkor takarékra veszed, míg bele nem kerül a másik adag. Senki nem úgy született, hogy tudott főzni kitartás, ne add föl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!