Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Méteres kalács "praktikák"?

Méteres kalács "praktikák"?

Figyelt kérdés

Karácsonykor szeretnék sütni méteres kalácsot.

(Sosem csináltam még süteményt.)

Milyen praktikákat tudtok ajánlani,ami segíthet a készítésben?


Nagyon,nagyon köszönöm előre is a segítő hozzászólásokat!



2020. nov. 14. 12:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Milyen praktikara gondolsz ?
2020. nov. 14. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
21%
Kövesd a receptet szó szerint.
2020. nov. 14. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Milyen praktikák?!?

pl.: én úgy szoktam hogy,...így biztosan nem ragad le...akkor fordítsd meg...stb


A receptet természetesen el tudom olvasni.

A praktika nem feltétlen része a recepteknek!


Gáz sütő van,hagyományos.

Köszönöm!

2020. nov. 14. 12:58
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Általában, ha fordítani, szurkálni, stb kell a tésztát sütés közben, beleírják a receptbe. Ha ennyire tippet akarsz, nem tudom, milyen recepted van, de a piskótáját úgy csináld, hogy amikor vered a tojásfehérjét kemény habbá, tegyél bele egy csipet sót, akkor sokkal keményebb, és tartósabb lesz, illetve én (ez lehet, hogy személyes hülyeség) az óramutató járásával megegyező irányban keverem bele a tojássárgás-cukros részbe. A lényeg, hogy ne törjön a tojásfehérjehab. Megfelel?
2020. nov. 14. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Van még idő... :)

TALÁN olvassa a kérdésemet egy háziasszony is,aki készített már többször...


Mindenesetre köszönöm az eddigi troll hozzászólást is.

2020. nov. 14. 13:06
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Nem trollkodásból írtam, egy párszor már sütöttem ezt is, meg egy rakás másfajta süteményt is. Nem kell mindent túlreagálni. Eleinte, amikor még kezdő voltam, én is mindenféle tipp után kutattam, de sokszor rosszabb lett a végeredmény, mintha csak simán úgy csináltam volna, ahogy a receptben van. Most már sokszor nem kell recept sem. Ha nem tetszik a hozzászólásom, akkor ne úgy csináld. Sok sikert.
2020. nov. 14. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:
39%
Egyetértek 6os. Nincsenek ilyen különleges praktikák. Vagy az ilyen alap dolgokra gondolsz, hogy vajazd ki a formát, ne nyitogasd a sütőt legalább 10 percig?
2020. nov. 14. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
10%
Reggelire 8 tojásos rántotta kolbásszal, fél kiló sültkrumpival, aztán ebédre 2 nagy tányér pörkölt, mellé másfél üveg bor, este 80 deka szalonna, fél kiló kenyérrel, rá 3 pálesz meg 4 sör, másnap fél liter kávé, 3 cigi, 5 perc múlva pedig ott úszkál a méteres kalács a klotyóban, tálalásra készen:)
2020. nov. 14. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
32%
Ha full kezdő vagy, akkor jó tudni, hogy a süti szereti, ha a sütőt előmelegítik egy húsz percig, aztán fele-harmada lángméretre visszatekerve pár percig hagyják "beállni", majd legfelülre kerül a tepsi vagy a forma, így biztos nem lesz az, hogy alul korom, felül folyik. A piskótatésztát is jobb, ha frissen öntöd/teríted szét, tehát folyamatosan készül, nem áll perceket, csak majd a sütőben. Sót szerintem ne tegyél bele, elég esélyes, hogy összemegy tőle. Számolj azzal, hogy 2-3-szorosára nő, azért annyit ne csinálj, hogy kifolyjon!
2020. nov. 15. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
49%
Nem megy össze a sótól a piskóta...
2020. nov. 15. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!