Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettem a boltban egy margarint...

Vettem a boltban egy margarint, de nagyon rossz ízű, mire tudnám elhasználni?

Figyelt kérdés
Vettem kíváncsiságból egy margarint, de egyáltalán nem vajra emlékeztető íze van. Már jó ideje a hűtőben árválkodik. Nem tudom mit kezdjek vele. Arra gondoltam ma, talán kalácsba jó lehet. Fahéjas csigára gondolok. Ezt általában vajjal készítem: felolvasztott vajba keverek cukrot és fahéjat, majd ecsettel a kinyújtott kelesztett tészta csíkokra kenem, feltekerem, és sütőpapírra helyezve megsütöm. Mikor már majdnem kész, a maradék fahéjas vajjal meg is locsolom a tetejét, így igazán finom lesz. Szerintetek működhet vaj helyett margarinnal ez a recept?

2020. máj. 31. 23:28
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Dobd ki! Nem hiszem, hogy annyira szegény vagy, hogy földhöz vág 200 Ft. Vagy rakd ki az utcára, valaki majd elviszi. Ha nem ízlik neked, akkor a belőle készült étel se fog, és még nagyobb lesz a veszteség.
2020. máj. 31. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Gyúrd pogiba.
2020. jún. 1. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
Használd zsíradékként sütésnél.
2020. jún. 1. 01:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
akkor tehát bírja a sütést ezek szerint, erre is kiváncsi voltam
2020. jún. 1. 01:27
 5/7 anonim ***** válasza:
93%
A margarint nem nagyon tudod sokmindenhez elhasználni. Sütéshez akkor jó, ha sütőmargarin. Ha kenyérre kenhető margarin, azt semmiképpen ne használd sütéshez zsiradékként! Tésztába belegyúrva esetleg el lehet használni, de nem lehet benne sütni!
2020. jún. 1. 03:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

Ha rossz az íze szerinted, akkor akármit csinálsz, ez megmarad, tönkreteszed vele a kalácsot vagy bármi mást, amihez használod!

Emellett - ahogy az elözö is írrta -, nem minden margarin alkalmas sütésre vagy fözésre.

Szerintem jobb, ha kidobod, így a legkevesebb a károd belöle.

2020. jún. 1. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
90%

Régen gyerekkoromban mi is a margarinra szoktunk rá, mióta önállósodtam inkább márkázott vajat veszek. Igaz nem annyira kenhető, kb. fél-1 órával ki kell venni a hűtőből, de ízletesebb és egészségesebb is.


A kockamargarin (sütéshez) az teljesen más, de sima kenhető, étkezési margarint nem sok mindenhez tudod felhasználni. Megpróbálhatod a sütéshez, nem lehet rossz, de a sütemény állaga valamennyire más lesz szerintem, mintha kockát használnál.

2020. jún. 1. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!