Hogyan kell piskótatekercset csinálni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ha piskótatekercset sütök, a sütőpapírral letakart sütőlemezre simítom a tésztát és a szokott hőfokon, de sokkal rövidebb ideig sütöm (vigyázz, vékony a tészta, néhány perc alatt megsül). Amikor kész, gyorsan kell dolgozni vele: a sütőlemezről nedves konyharuhára borítom, még melegen lehúzom róla a sütőpapírt és már fel is tekerem, így hagyom kihűlni. Amíg hűl, el lehet készíteni a krémtölteléket vagy elővenni a fincsi házilekvárt :=). A kihűlt piskótatekercset óvatosan kitekered, leveszed a konyharuhát, megkened a piskótát és visszatekered. Ha akarod, a krémtöltelékkel körbekenheted kívülről is, ha nem, akkor csak megszórod porcukorral vagy csurgatsz rá egy kis csokimázat.
Néha nekem is megreped egy kicsit, főleg belül, ahol szűkebb ívben kell hajlítani, de hidd el, ez senkit sem zavar a végén :=)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
első vagyok, csak eddig nem voltam gépközelben.
A konyharuhás feltekerés azért kell, hogy feltekerve tudjon kihűlni ("beáll" a formája), ellenben a nedves konyharuhától nem tud kiszáradni.
Ahogy a 2+3. válaszoló is írta, a lekváros tölteléknél tényleg nem feltétlenül kell kihűteni a piskótát, akár forrón is rákenheted és máris göngyölheted. Bár ehhez hozzá kell tenni, hogy ha a lekvárt nem hagyományos módon, gyümölcs+cukorral, hanem zselésítő befőző adalékkal készítetted, akkor érdemesebb a kihűlt piskótára kenni, mert a lekvár a hőtől újra elfolyósodhat.
A krémeknél pedig egyértelmű, hogy mivel az állaga hő hatására megváltozik, csak a hideg sütire kenhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!