Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell piskótatekercset...

Hogyan kell piskótatekercset csinálni úgy, hogy ne essen szét? SOS

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Imádok sütni, a gyerekeim is imádják a sütijeimet, de nem tudok piskótatekercset csinálni. Egyszerűen feltekerésnél szétmorzsolódik vagy széttörik. A neten rengeteg receptet találtam, sokféle arányokkal, és nem tudom,melyik jó.

Légyszi, ha van valakinek bevált piskótatekercs receptje, esetleg valami trükk,hogy hogy csináljam, hogy ne törjön el, szánjon meg vele!

Ja, és a töltelék mi legyen? Arra is tudtok valamit, milyen tölteléket lehet bele rakni?

Köszi előre is!


2010. jún. 10. 21:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Bármilyen piskótábólcsinálhatod, csak forrón tekerd fel.Ha kihült akkor törik.
2010. jún. 10. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
először is, azt hiszem vékonyabb tésztát kell sütnöd, aztán ha megsült, borítsd ki konyharuhára és úgy tekerd fel, majd várd meg amíg kihül.tölteléknek valami csokis krém jó, vagy lekvárral is nagyon finom. szerintem
2010. jún. 10. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Nedves konyharuhára borítsd ki, és még forrón tekerd fel.
2010. jún. 10. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi Nektek! Remélem sikerül majd!
2010. jún. 10. 22:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Egy cukrásztól kaptam a tippet, hogy a piskótát tekercsnek magasabb hömérsékleten (220 fok) kell sütni, kb 10-12 percig, nem tovább, akkor nem fog törni. A megsült tésztát azonnal bevizezett és kicsavart textilszalvétára boritani és feltekerni.

Amióta igy csinálom, soha nem tört össze.

2010. jún. 10. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
Szia!Nem tudom,hogy csinálod,de anyukám egy alufóliás v. folpackos papírhenger köré tekeri forrón és úgy hagyja kihűlni.Eddig még nem rúgta vissza magát!:-)
2010. jún. 10. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A piskóta meg ne vizes piskóta legyen, hanem vajas. Az a tuti, meg amit az előttem írók mondtak.
2010. jún. 10. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Én egy tepsibe 3 tojásból szoktam sütni. Forró sütőbe teszem,amíg a teteje nem lesz elég sült. A tepsibe sütőpapírt teszek,amikor kisült,kevés cukrot szórok a piskótára ,a széleit körül vágom késsel,és a papírral együtt tekerem fel. Töltéskor,ha a papír esetleg nem könnyen jön le,egy kicsit megvizezem,akkor könnyen letudom stedni.

Töltheted: bámilyen lekvárral,vajas krémmel, puddinggal stb.

2010. jún. 10. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

szia!

Cukrász vagyok igyekszem kicsit segíteni a siker érdekében...:-))

A recept 1 tojáshoz 2dkg cukor 2dkg liszt ez a titka:-)

1.)tojás szétválasztása

2.)fehérje+1/3rész cukor----félig habbá verni majd +még 1/3ad cukor keményre

3.)sárgáják+1/3ad cukor fehér kemény habbá!!!

Fontos hogy a tojásokat hűtőből vedd ki,hogy hideg legyen, és a fehérjébe felütéskor ne kerüljön sárgája,mert annak a zsírossága akadályozza a habbá verést.....

4.)egy kicsi fehérjét elkeverünk a sárgájába ez még mehet sűrű gyors mozdulatokkal,majd adjuk a többi fehrjét is hozzá laza mozdulatokkal,végén pedig aa lisztet.

Ha jól csináltad könnyű lesz a szerkezete,kikened sütőpapírra,és ha kész nedves konyharuhába tekered.

Hát kc ennyi lenne jó sütést és sok sikert:-))

2010. jún. 11. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!