Valaki leírná egy totál kezdőnek,hogy készítse el a bulgurt?
Finom legyen
Van hozza még borsó vagy mexikói mix is.
Rajta van a zacskóján a leírás.
Egyébként csak 1,5x annyi forró víz kell rá, mint a bulgur, elég áztatni is, de én főzni szoktam, nekem úgy gyorsabb.
Sót, vagy ételízesítőt - ki mit használ - tegyél rá!
Ha a borsó és a mexikói konzerv, akkor a végén csak belekevered, ha fagyasztott, akkor külön vajon/olajon megpárolod és úgy kevered bele.
#3
Nem kell megpirítani!
Én egyszer megpirítottam, mert valaki azt mondta, hogy akkor olyan lesz mint a tarhonya és az lett az eredménye, hogy egyáltalán nem puhult meg.
"egyáltalán nem puhult meg" … azert, mert csak 1,5x-es vizet használsz.
Ugyan ugy dupla mennyisegu víz kell ra, mint a rizsre.
Mellesleg jegyzem meg, a rizst sem kell feltetlenul megpiritani.
#5
Tudod 5-ös, a rizsnél sem kell minden esetben a 2x-es víz, az esetek nagy részében elég a 1,5x is. Amellett ha nem elég a víz, utántölteni lehet, kivenni nem.
A rizst valóban nem kötelező megpirítani, de aki nem diétázik (zsiradék) és igényes az ételei minőségére, az bizony megpirítja, különben száraz mint a kutyaszar.
Én nem főzöm a bulgurt!
Felöntöm 2-3x-os mennyiségű fűszerezett forróvízzel, és 10 perc alatt kész. Lefóliázom a tálat, hogy ne hűljön ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!