Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki leírná egy totál...

Valaki leírná egy totál kezdőnek,hogy készítse el a bulgurt?

Figyelt kérdés

Finom legyen

Van hozza még borsó vagy mexikói mix is.



2020. nov. 8. 08:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

Rajta van a zacskóján a leírás.

Egyébként csak 1,5x annyi forró víz kell rá, mint a bulgur, elég áztatni is, de én főzni szoktam, nekem úgy gyorsabb.

Sót, vagy ételízesítőt - ki mit használ - tegyél rá!

Ha a borsó és a mexikói konzerv, akkor a végén csak belekevered, ha fagyasztott, akkor külön vajon/olajon megpárolod és úgy kevered bele.

2020. nov. 8. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
53%
Elkeszites ugyan az mint a rizsnél, csak a fuszerezese mas.
2020. nov. 8. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
De meg is kell pirítani mint a rizst vagy azt nem ?
2020. nov. 8. 09:19
 4/13 anonim ***** válasza:
69%

#3

Nem kell megpirítani!

Én egyszer megpirítottam, mert valaki azt mondta, hogy akkor olyan lesz mint a tarhonya és az lett az eredménye, hogy egyáltalán nem puhult meg.

2020. nov. 8. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

"egyáltalán nem puhult meg" … azert, mert csak 1,5x-es vizet használsz.


Ugyan ugy dupla mennyisegu víz kell ra, mint a rizsre.


Mellesleg jegyzem meg, a rizst sem kell feltetlenul megpiritani.

2020. nov. 8. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
A rizsnél nálam bevált a megpiritás de itt Nemtudom,azért krdezem .
2020. nov. 8. 09:30
 7/13 anonim ***** válasza:
75%

#5

Tudod 5-ös, a rizsnél sem kell minden esetben a 2x-es víz, az esetek nagy részében elég a 1,5x is. Amellett ha nem elég a víz, utántölteni lehet, kivenni nem.

A rizst valóban nem kötelező megpirítani, de aki nem diétázik (zsiradék) és igényes az ételei minőségére, az bizony megpirítja, különben száraz mint a kutyaszar.

2020. nov. 8. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
Meg lehet pirítani, de nem fontos, ahogy a rizsnél sem. Viszont nem másfélszeres, hanem kétszeres vízben kell elkészíteni (az a válaszoló téved, aki szerint a kevesebb elég - nem véletlen nem tudta puhára fözni). Viszont valamivel "harapósabb" marad, mint a tészták, erre számítani kell. De ha úgy érzed, még nem jó, vizet tehtesz hozzá utólsag is.
2020. nov. 8. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
73%

Én nem főzöm a bulgurt!

Felöntöm 2-3x-os mennyiségű fűszerezett forróvízzel, és 10 perc alatt kész. Lefóliázom a tálat, hogy ne hűljön ki.

2020. nov. 8. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
én 2 bögre bulgurhoz 2 bögre vizet rakok, vízbe sót és később egy kevés borsot is szoktam tenni,.
2020. nov. 8. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!