Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túl puha lángostésztával...

Túl puha lángostésztával lehet valamit kezdeni?

Figyelt kérdés

Tegnap kevertem be, ugyanúgy, mint mindig, de valamiért nagyon csiriz. Dobjam ki, vagy várjak egy-két napot hátha szikkad? Esetleg a doboztető nélkül (abban van)? Vagy más?

[link]

2020. nov. 5. 08:28
 1/9 Mansour ***** válasza:
90%
Ha mindent ugyanúgy kevertél be, akkor valószínűleg túlkelt. Nem lehet, hogy most melegebb helyen volt, mint eddig? Szóval ha ez a helyzet, akkor még rosszabb lesz, ha vársz. Próbáld meg átgyúrni még egy kis liszttel, úgy még jó eséllyel használható lesz.
2020. nov. 5. 08:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem, ugyanúgy hűtőben volt mint mindig. Várok még választ, ha nem lesz más megpróbálom a lisztet. Köszi!
2020. nov. 5. 08:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Liszttel fogod tudni normális állagúra gyúrni. A "szikkadástól" max. a teteje lesz keményebb, belül ugyanolyan lágy marad.
2020. nov. 5. 08:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor marad a liszt!
2020. nov. 5. 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem is túlkelt, vagy az élesztővel volt valami probléma (nem friss, hozzáért a só, túl forró volt a tej, amiben elkeverted...)

Kisütheted, de nem lesz az igazi. Én újat csinálnék. Más recepttel, nekem fura a linkelt recept, mégpedig a tej benne....

2020. nov. 5. 09:48
 6/9 A kérdező kommentje:
#5: Jó ez, már sokszor megcsináltam, azért nem értem, hogy most miért nem sikerült.
2020. nov. 5. 10:05
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet minden receptet grammra betartani, mert nagyon függ a végeredmény a liszt minőségétől is (hogy mennyi nedvességet vesz fel).

Simán hozzágyúrhatsz még lisztet, aztán picit újrakeleszted, és mehet...

2020. nov. 5. 10:43
 8/9 anonim válasza:
100%
Várjál pár napot, hogy szikkad.
2020. nov. 6. 05:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam a lisztet de nem tetszett, ment a qkába. Most megyek a piacra, majd ott eszek :-)
2020. nov. 6. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!