A mikrós rizs egészségtelen?
Főzni tanulgatok, és Fördős Zé oldalán láttam egy videóban, hogy hogyan lehet mikróban rizst készíteni. Egyszer el is készítettem, tényleg finom lett, de van valami hátránya annak, hogy mikróban készül? Hallottam ilyet hogy a sugarak meg stb miatt nem a legjobb választás, de nem tudom mennyi igazság van benne.
Köszi :)
Egészségtelen ételeknek vannak fokozatai.
Nézeteim szerinti fokozatok:
Legártalmatlanabb: amit a természetben találunk és főzés nélkül is gusztusos,megennénk. Pl.: gyümölcsök.
Ártalmasabbak( ezek 70-90 évre lecsökkentik életidőnket) hő álltal megrontott ételek. Pl: főzelékek,hússtb.
Mikrohullám azért veszeélyes, mert nem csupán melegíti az ételt, hanem a hidrogén rezonancia frekvenciáján megrezgetve az atomokat kis pontban igen nagy hőmérsékletet kelt. Majd ez oszlik el az ételben. Tehát nem sugárzóvá,hanem mikro pontokban igen meleggé teszi az anyagot aminek sérül a szerkezete.
Emberre gyakorolt hatása sok sok év múlva nehezen tetten érhetően jelentkezhet. Ezért nem bizonyított kategóriába sorolják.
Gondold át még egyszer ,alaposabban!
Mélyísd el tudásod a részecske fizikában!
Egy egyszerű általános példát mondok amit már mindenki elfogad.
A vitaminok általában hő hatására bomlanak. Vitaminok hidrogént tartalmaznak. Vitamin hidrogénjei nagyon felmelegednek, elbomlanak.
Fehérjék,szénhidrátok is hidrogént tartalmaznak. Vajon azok nem bomlanak számunkra előnytelenül? Nagy valószínűséggel igen, nem előnyösen bomlanak.
Hát a részecskefizikát nem sikerült elmagyarázni ezzel a példával, de néhány gond így is van vele.
A vitaminok egy része, mint a C vagy néhány B vitamin bomlik hőre. Ez jellemzően hosszú időn át tartó hőkezelést jelent és ugyanezen vitaminok fényre is bomlanak. Továbbá több vitamin van, ami nem bomlik hő hatására, mint amennyi igen.
Attól, hogy valami bomlik még nem lesz káros, tehát ez még mindig nem szempont amellett, hogy káros lenne a mikró, sőt mikróban 1-2 perc alatt melegíted fel az ételt, míg tűzhelyen jóval hosszabb idő, és pont a hosszú hőkezeléssel veszítesz vitaminokat, úgyhogy ez inkább a mikró mellett szól.
A bomlás pedig nem úgy működik, hogy valami bomlik akkor minden más is, amiben hidrogén van, mondok egy egyszerű példát, mikrózhatod te a vizet végítéletig az víz marad, max gőz is lesz a légtérben, ami utána újra víz lesz. Márpedig a víz az két rész hidrogén és egy rész oxigén, tehát a te elméleted szerint külön kéne bomlania hidrogénné és oxigénné.
Ezen érvelés alapján nyersen kellene fogyasztani a fehérjéket, ami állati termékeknél nem feltétlenül az egészséges kategória, továbbá nehezebben is emészthető az ember számára.
Úgy érzem nem sikerült megértened vagy nekem kifelyezni a működését.
Nyersen azt szabad fogyasztanunk amit gusztusosnak találunk. Ha neked a nyers hús étvágy gerjesztő akkor fogyasszad.
Amikor a mikrohullám megrezgeti a hidrogént ,igen magas hőmérséklet keletkezik . ahogy tellik az idő ,szomszédos atomoknak átadja energiáját, némi hősugárzás kiséretében. Ahogy a kiinduló ponttól távolodunk csökken az energia. Amikor az érzékeny anyagok gerjednek ,már bomlanak is szét,nincs ideje átadni a környezetének energiáját.
Ennek köszönhető a radar állomások közelében bizonyos megbetegedések gyakorisága,főleg meddőség.
5G
Amióta rócsildék beszálltak a gyógyszer iparba, valahol 1900-as években, azóta az orvostudomány csak tüneteket kezel, ritkán gyógyít.
Nem is tud gyógyítani,hiszen a páciensek sem hajlandóak egészségesebben élni.
Ritkán én is használok mikrót, sokkal kevesebszer mint régen.
Ipari húst sem szabad fogyasztani.
Inkább ne is folytassuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!