Hogy kell pudingot csinálni nem porból?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Köszönöm szépen a válaszokat! Sajnos nem tudom, hogy készült ha tudnám nem kérdezném :) nem voltam akkoriban nagy konyha tunder, pár éve kezdtem csak főzni. Amit küldtetek recepteket azokat Ti próbáltátok már?
Kedves vakvarnyúcska. Ha esetleg időd engedi megkeresni és meglenne az a recept amit ismersz a szakácskönyvedből elkuldened nekem, nagyon halas lennek!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kedves Kérdező!
Meg fogom nézni, de figyelmeztetlek:), hogy az egy nagyon bonyolult karácsonyi pudingrecept, és marhafaggyú kell hozzá, és már novemberben elkezdik készíteni.Emlékeim szerint kiadagolják kis golyókba a faggyút, és minden nap kapargatják őket, míg a faggyú meg nem tisztul. Aztán innen folytatják. Szóval ez egy nagyon régi, és tényleg eredeti angol recept. Nem ígérem holnapra, de azért a hétvégén lesz rá időm.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Angliában:
Pudding = desszert, de pl yorkshire puddingot is annak mondják, ami semleges ízű, vagy a black puddingot is, ami meg kb véreshurka.
Set custard = Magyarországon ismert, főzött pudding
Van pl custard tart, vagy a karamellás cucc magában.
Custard minden mezei tecsóban kapható, általában tejföl vagy habtejszín csomagolásban, készen. Meg kell mikrózni, hogy meleg legyen és megy rá a zselére, sütire pl a spotted dick, vagy a sticky toffee pudding, ilyenek.
Magában nem szokás, inkább olyan valami mellé adott cucc mint a tejszínhab.
Nem tom ezek közül melyik kell, de ez a leginkább megfelelő a magyar ízlésnek:
Fordítsam vagy érted?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lol, Angliában a pudding tág fogalom, a britek húsos pitétől a tejberizsig mindent puddingnak hívnak.
Gyerek megkérdezi pl ebéd előtt, hogy "What's for pudding?" az azt jelenti mi a desszert.
De kb mindent ami kúp alakú vagy kocsonyás állagú, ezek puddingnak hívnak.
Melyikre gondolsz?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Az én vanília puding receptem (rendszeresen csinálom)
500 ml tej
Fél vanília rúd kikapart magja vagy egy cs. vaníliás cukor
2 tojássárgája
40 gramm keményítő,
Ízlés szerint cukor.
A tejet felforralom a vaníliával. Közben kikeverem a tojássárgáját kevés hideg tejjel. A forró tejből rakok egy keveset a kikevert sárgájákhoz, habverővel elkeverem. Majd ezen keveréket folyamatos keverés mellett beleöntöm a forró tejbe, ami alatt mérsékelem a hőfokot, 1-2 perc után mehet bele a hideg vízzel kikevert keményítő. Ha besűrűsödött, kiöntöm formákba.
A sárgája és vanília helyett mehet kakaópor, gyümölcsvelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!