A házi csirkemell miért rágósabb mint a bolti? Pl amikor szezámmagos csirkemell csíkokat sütök akkor eléggé rágós. De a bolti nem az. Hogy lehetne ezen segíteni? Mivel amit lehet házi termékekből készítek
A háznál nevelt baromfi mozog, kapirgál, eszi a zöldet is, és jó esetben -ahogy írod is- búzát, kukoricát eszik. Ezért szívósabb, erősebb, ízletesebb a húsa is. Valamivel több idő kell a sütéséhez, főzéséhez.
De ugyanolyan finom puhára el lehet készíteni, mint a ketrecben, tápon felnőtt csirkét.
Örülj, ha van lehetőséged kapirgálóst enni és nem kell a lassan műhúst készítened.
Jó ötlet az előző esti pácolás, ha sütni akarod, ha főzöd levesnek, pörköltnek, akkor add meg neki a megfelelő időt. Jó lesz az!
Mert amit a boltban veszel, azok a fehér brojlercsirkék.
Brojlercsirkének nevezzük az intenzív technológiával nevelt, 7-8 hetes korban - vagy a rántanivalót még előbb- levágott, 2-2,5 kg-ig hizlalt tyúkot. (Itt megjegyzem, hogy a tyúk itt fajnév, melybe a kakas is beletartozik.)
Ezeket nem is lehet félévig tartani, mert elpusztulnak.
Neked nyilván a kapirgálós barna, meg kendermagos csirkéid vannak.
Más hússal, más eljárással, más életkorral.
15-ös vagyok és ez lemaradt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!