A vákumcsomagolt csirkemellet (lidl-ből való) meg kell mosni sütés előtt?
NEM. NEM. NEM.
Vendéglátásban dolgozom, minden konyhán nagy piros betűkkel ott van, hogy a nyers csirkét megmosni veszélyes.
De még egymás mellett se lehetnek a hűtőben pl főtt hússal vagy nyers zöldséggl. Minimum, hogy külön polca van, de sok helyen ahol csirke a specialitás, még külön hűtője is...
Külön színkódolt vágódeszka is van, nyers hús (piros), nyers hal (kék), főtt hús (sárga), pékáru és tejtermék (fehér), zöldségek (barna), frisss saláta és gyümölcs (zöld).
Ugyanez késekkel.
Ha a rosszat használod, az az első alkalommal szigorú letolás, de másodszorra úgy rúgnak ki, hogy a lábad nem éri a földet.
A nyers száryas megmosása nagyon rossz, mert az egész konyhát beteríti baktériumokkal amik aztán ottmaradnak a mosogatóban, rákerülhetnek tányérra, pohárra, salátára, stb.
Ha emberi fogyasztásra árulják, akkor nem kerülhetne forgalomba koszosan.
Semmilyen húst nem ajánlott mosni.
Miért mosod a húst? Hogy tiszta legyen, igaz?
Namármost, miközben mosod, egy csomó aeroszol részecske szétspriccel a konyhádban, és mindenre rámegy a "húsos" aeroszol. A benne található baktériumok,gombák rákerülnek a kenyérre, többi késre, tányérokra stb, ahonnan esetlegesen megbetegedéseket okozhatnak.
Ha nem mosod meg a húst, akkor sütés során elpusztulnak a rajta található mikroorganizmusok, így nincs gond.
Hát én nem a baktériunok miatt mosom meg a húst, hanem mert vagy 15dkg undorító részt vagdosok meg mosok-szedek le róla, mindegy, hogy a lidlben (általában ott) vagy hentesnél veszem!
Nekem ha valaki nem mossa meg az olyan, mintha a földből kihúzott répát egyből karikázná és tenné a levesbe az ember 🤮🤮🤮🤮
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!