Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik össze folyton a...

Miért esik össze folyton a piskótám?

Figyelt kérdés
Gáztűzhelynél 180 fokon csinálom,mindig szépen feljön.Nem nyitok rá sosem,majd amikor 35 perce bent van,kicsit megnézem,vékony kést szúrok bele,és ált. ekkor már jó is,és visszacsukom rá az ajtót,lezárom,és bent hagyom a melegben,legalább 20 percig,mégis mikor kivenném már összeesett.Mit teszek rosszul?
2008. nov. 28. 13:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Ez a 17.15-ös által írt valami nagyon panel piskóta... :D Mint a panel menü: zacskós leves, por krumplipüré, meg ripp-ropp.


Kedves Kérdező! Az arányok jók, ahány tojás, annyi ek. liszt meg tojás. Én sütőporból is egy egész zacsit szoktam belerakni, bár anélkül is fent kell maradnia.

Arra figyelj, hogy a lisztet külön keverd el a sütőporral.

Fontos lehet, hogy ne síma lisztet használj, hanem olyat, amelyiknek nagyobb a sikértartalma. A tojásfehérjét pedig a cukorral verd fel.

Ha így sem maradt fent, akkor lehet, hogy a sütővel van gond. A régi sütőmnél nekem is mindig lement, amióta cseréltem, azóta fent marad.

2008. nov. 28. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Cukrásznak tanultam, de mi sütőport nem teszünk a torták piskótájába sem.

Tojás fehérjét felverni félig, majd hozzáadni a cukor 3/4-ét, kemény habbá verni. A sárgát a maradék cukorral felverni, kb vajszínűre.

A sárgába a habot lassan beleforgatni, majd a lisztet is lassan beleforgatni fakanállal.

Ezután sütőpapíron 180 fokra előmelegített sütőben.

Ha lehet középre tenni.

Mikor nem ragad a tészta a belebökött késre, akkor kész, ki lehet venni.

Egyből hűs helyre lehet tenni.

2008. nov. 28. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó módszerét alkalmazom én is, csak én anyukámtól tanultam, aki nem cukrász, leszámítva, hogy gőzöm sincs, hány fokos a sütő (na ezt sose tudtam, honnan lehet tudni), és mi teszünk bele sütőport, de ugyanúgy finom, és nem esik össze.

A felvert tojáshabot amúgy nem szabad pl. állni hagyni, mert összeeshet hamar, onnantól kb. annyi a sütinek is, tehát azt célszerű utoljára végezni, ha egyedül csinálod.

2008. nov. 28. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,az a pláne,ha anyum csinálja ugyanúgy ahogy én,akkor neki nem esik össze.Ha meg egyből kiveszem a sütőből akkor meg pláne laposabb lesz.Viszont az igaz, a tojásfehérjéhez nem szoktam keverni cukrot,azt csak simán felverem,és a sárgája kap minden cukrot külön.Megpróbálok akkor mindenképp változtatni.
2008. nov. 29. 09:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Miért kell az IGAZI piskótába bármilyen puffasztó? Az biztos, hogy a lisztre oda kell figyelni, mert a tésztának nem szabad puhának lenni, a lisztnél nem csak a dkg-ot kell figyelni, mert nem egyforma a sikér tartalma. Az én trükköm, hogy ha kiveszem a sütőből lefelé fordítom és a tömegvonzás következtében nem engedi összeesni. Sajnos ehhez kell valami állvány-féle, hogy alulról tudjon hűlni a tészta.
2008. dec. 4. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!