Miért esik össze folyton a piskótám?
Ez a 17.15-ös által írt valami nagyon panel piskóta... :D Mint a panel menü: zacskós leves, por krumplipüré, meg ripp-ropp.
Kedves Kérdező! Az arányok jók, ahány tojás, annyi ek. liszt meg tojás. Én sütőporból is egy egész zacsit szoktam belerakni, bár anélkül is fent kell maradnia.
Arra figyelj, hogy a lisztet külön keverd el a sütőporral.
Fontos lehet, hogy ne síma lisztet használj, hanem olyat, amelyiknek nagyobb a sikértartalma. A tojásfehérjét pedig a cukorral verd fel.
Ha így sem maradt fent, akkor lehet, hogy a sütővel van gond. A régi sütőmnél nekem is mindig lement, amióta cseréltem, azóta fent marad.
Cukrásznak tanultam, de mi sütőport nem teszünk a torták piskótájába sem.
Tojás fehérjét felverni félig, majd hozzáadni a cukor 3/4-ét, kemény habbá verni. A sárgát a maradék cukorral felverni, kb vajszínűre.
A sárgába a habot lassan beleforgatni, majd a lisztet is lassan beleforgatni fakanállal.
Ezután sütőpapíron 180 fokra előmelegített sütőben.
Ha lehet középre tenni.
Mikor nem ragad a tészta a belebökött késre, akkor kész, ki lehet venni.
Egyből hűs helyre lehet tenni.
Az utolsó módszerét alkalmazom én is, csak én anyukámtól tanultam, aki nem cukrász, leszámítva, hogy gőzöm sincs, hány fokos a sütő (na ezt sose tudtam, honnan lehet tudni), és mi teszünk bele sütőport, de ugyanúgy finom, és nem esik össze.
A felvert tojáshabot amúgy nem szabad pl. állni hagyni, mert összeeshet hamar, onnantól kb. annyi a sütinek is, tehát azt célszerű utoljára végezni, ha egyedül csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!