Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért esik össze folyton a...

Miért esik össze folyton a piskótám?

Figyelt kérdés
Gáztűzhelynél 180 fokon csinálom,mindig szépen feljön.Nem nyitok rá sosem,majd amikor 35 perce bent van,kicsit megnézem,vékony kést szúrok bele,és ált. ekkor már jó is,és visszacsukom rá az ajtót,lezárom,és bent hagyom a melegben,legalább 20 percig,mégis mikor kivenném már összeesett.Mit teszek rosszul?
2008. nov. 28. 13:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Mit teszel bele sütőport, vagy szódabikerbónát? Mennyit???

2008. nov. 28. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

1 csomag sütőport,6 ek. liszt,6 tojás, 6 ek. cukor.

A tojást is külön verem fel.

2008. nov. 28. 14:13
 3/15 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem,hogy mielőtt kiveszem egy 10 percet úgy van bent ,hogy kicsit megnyitva rá az ajtó.
2008. nov. 28. 14:14
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Egy csomag sütőpor az rengeteg!!! Vagy egy késhegynyi sütőport vagy egy késhegynyi szódabikarbónát tegyél bele! A szódabikarbónának lehet kicsit fura szaga! De az ételben nem érződik! Próbáld ki így!
2008. nov. 28. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszi,akkor kipróbálom,ízre finom,de szépségre:-(,remélem így szép formás lesz,mégegyszer köszi.
2008. nov. 28. 14:36
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

Most azért annyira ne essél kétségbe. Anyukám sütiei közül mindíg azok voltak a legfinomabbak, amik nem úgy néztek ki, mint kellett volna.


Inkább az íze legyen jó, mint a kinézete. :)

2008. nov. 28. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
34%

igaz, az előttem szóló, egy csomag sütőpor rengeteg.

Egyébként is egy szakszerűen összedolgozott piskótamassza sütőpor nélül sem eshet össze!


Lehet , hogy nem vered a fehérjét elég keményre, és én hat tojáshoz keveslem azt a lisztet és a cukor mennyiségét.

vagy túlságosan összetörik a fehérje az összekeverés közben.


Ha kivajazod a tepsit, vagy a tortaformát,az sem tesz jót,az is lehúzza a masszát.

2008. nov. 28. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
ja, és egyből vedd ki a sütőből , ha kész van!
2008. nov. 28. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim válasza:
100%
Nekem is a sütőpor nagyon soknak, a liszt nagyon kevésnek tűnik. Lehet, hogy azért esik össze, mert valójában inkább valami sütőporral túl magasra emelt tojáshabot csinálsz (klasszikus vizes piskóta titka annyi, hogy 5x annyi a liszt deka és a cukor deka, mint a tojás, 2x annyi evőkanál víz, és kiskanál sütőpor - nekem ez még sose esett össze).
2008. nov. 28. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
86%

Igen, én is erre gondoltam.

Egyébként az természetse, hogy sütés után egy kicsit lejjebb "lappad", de természetesen legalább másfélszer olyan magas kell maradjon marad mint a nyers massza

2008. nov. 28. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!